Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Kanoter

Glid fram i kanot

Grupp paddlar kanadensare

Upplev naturen och lugnet bäst i en kanot eller kajak som tyst glider fram genom landskapet! 

Att paddla kanot passar de flesta och det behövs inte mycket specialutrustning. Närområdets sjöar, strömmar och floder erbjuder bra paddling för både nybörjare och rutinerade kanotister.

Kanotcentralen
Vår kanotcentral ligger vid Kåsjön i södra Partille, lätt att nå både med bil, cykel eller allmänna kommunikationer och erbjuder fina paddelvatten. Centralen ligger granne med badplatsen där det på sommaren kan vara ganska mycket folk, men bara fem minuters paddling kan ta dig till den andra delar av sjön om du vill ha mer lugn och ro.
Alternativt så lånar du en kanotvagn och tar med dig kanoten till Haketjärn som ligger ca 20 minuters promenad från kanotcentralen.Hitta hit!

Här finns vi! 
imageiw9o.png

 

Tips

Här är några korta tips om hur du gör upplevelsen än mer njutbar:
– Ta med extra kläder. Efter en lång dag i det fria är det skönt att kunna ta på sig något extra när solen går ner. Och du, glöm inte badkläder!
– Packa allt i förseglade plastpåsar. Det är skönt med torr packning när det är dags att slå läger för kvällen eller om oturen är framme och kanoten skulle välta.
– Glöm inte solkräm och något att ha på huvudet om vädret är fint. Det är lätt att bränna sig när solen reflekteras i vattnet.

Allemansrätten

Tack vare allemansrätten kan alla röra sig fritt i den svenska naturen. Men det finns vissa saker du måste tänka på när du är ute och paddlar, tältar, vandrar, plockar blommor eller gör något annat i naturen.
Det är viktigt att komma ihåg att allemansrätten innebär såväl rättigheter som skyldigheter. Det gäller att ta ansvar för natur och djurliv samt att visa hänsyn mot markägare och andra besökare.

Här kan du läsa mer om dina rättigheter och skyldigheter i naturen!

image9sccg.png