Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

TVM 13 år och äldre

TVM betyder Tre Vildmarksmål. Dessa är skogen, vattnet och fjället. TVM är en fortsättning på Friluftsfrämjandets friluftsgrupper knopp, knytte, mulle, strövare och frilufsare. För att bli TVM-are skall man ha fyllt 13 år och ha ett natur- och friluftsintresse. TVM är även till för ungdomar som inte tidigare varit med i Friluftsfrämjandet.

TVM är främst en gruppverksamhet. Här lär du känna andra i din ålder med samma intressen som du, och tillsammans ger ni er ut på aktiviter såsom paddling, vandring, cykling, fjällresor och lägerverksamhet. Gruppen planerar och gör sina olika aktiviteter tillsammans.

TVM-are är man hela livet.

TVM:s syfte är att skapa självständiga friluftsmänniskor, som intresserar sig för natur- och miljöfrågor. Målet för TVM-aren kan vara att klara sig själv med allt vad det innebär, i de flesta situationer året om. Det allra viktigaste är de gemensamma upplevelserna, gemenskapen i gruppen och att ha roligt.

De olika delarna på TVM-märket är:

  • Yxan, som står för skogen
  • Isyxan, som står för fjällen
  • Paddeln, som står för vattnet
  • Ryggsäcken, som är den vandrande frihetens symbol och står för helheten
  • De röda fälten, som symboliserar glöden och gemenskapen
  • De blå fälten, som symboliserar vår vision

Som TVM-are kan man åka på ting. Det finns dels distriktsting och dels ett riksting, som omfattar alla TVM-are i hela Sverige.

Låter det intressant kan du anmälan dig till våra ungdomsgrupper.

Anmälan till våra ungdomsgrupper sker genom att gå in på gruppernas aktiviteter på hemsidan och detta fungerar också som kölista eftersom det är högt tryck på grupperna. Ni blir kontaktade när det finns plats.

Vi har också informationsträffar för nya medlemmar varje höstterminsuppstart där man är välkommen för att få mer information om lokalavdelningens olika delar och vilka aktiviteter dessa genomför.