Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Strövare 7-9 år

Strövare är vår verksamhet för barn från sju år. Här är alla välkomna att ta del av naturens äventyr, i en tillåtande miljö utan de tävlingsinslag man hittar inom idrotten.

I stället bjuder vi barnen på kickar av att utmana sig själva, till exempel genom att våga klättra på en klättervägg eller sova i skogen en natt utan föräldrar. Här får man testa att göra upp eld, bygga vindskydd, hantera kniv och yxa – till och med laga sin egen mat över öppen eld. Strövare är helt enkelt en verksamhet där barnen tillåts fortsätta leka och utvecklas samtidigt som de får allt större friluftskunskap!

Träffas regelbundet

Barnen träffas regelbundet tillsammans med sina ledare, året runt oberoende av väder. Det skapar en trygg grupp som ger möjlighet att våga prova på det där som kanske först känns lite läskigt. Eller bara en glädje i nya kompisar och en tillhörighet vid sidan av skolan och klassen. Planerad aktivitet avgör var träffen tar plats samt hur länge den varar – ibland några timmar, andra gånger ett dygn.

Målen med Strövare är:

  • att stärka barnens självkänsla
  • att ge barnen friluftskunskap genom spännande aktiviteter
  • att skapa intresse för fortsatt friluftliv och ha provat på friluftsaktiviteter på orten
  • att skapa en trygg grupp där barnen kan utvecklas utan exkluderande tävlingsinslag.

Anmälan till våra barngrupper sker genom att gå in på gruppernas aktiviteter på hemsidan och detta fungerar också som kölista eftersom det är högt tryck på grupperna. Ni blir kontaktade när det finns plats.

Vi har också informationsträffar för nya medlemmar varje höstterminsuppstart där man är välkommen för att få mer information om lokalavdelningens olika delar och vilka aktiviteter dessa genomför.

Du kan även kontakta oss om ditt barn är intresserad eller har några frågor.