Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Frilufsare 10-12 år

Lite längre bort väntar de lite större äventyren för de lite äldre barnen. Ryggsäcken väger lite mer och ansvaret blir lite större. Upplevelserna också. Här i Frilufsarna samlas barn tio år och uppåt.

I Frilufsarna övas samarbete och samverkan genom lek och friluftsliv. Det stärker gruppkänslan och barnen känner sig trygga i en grupp där alla kan vara med. Genom dialog planerar barnen och ledarna själva meningsfulla, roliga, spännande aktiviteter utan tävlingsinslag, anpassade till var och ens behov och förmåga.

Exempel på äventyr som Frilufsarna gör

Exempel på aktiviteter är vandring, paddling, klättring, skridskor och skidturer. Barnen får också lära sig att använda karta och kompass och blir på så vis tryggare i naturen – något som också förhöjer naturupplevelsen.

Precis som i Strövarna, hålls det särskilda läger under våren och sommaren.

Målen med Frilufsarna är:

  • att lära barnen uppleva naturen med hela kroppen och alla sinnen
  • att skapa en trygg grupp där barnen kan utvecklas utan exkluderande tävlingsinslag
  • att ge barnen mer avancerade färdigheter, såsom kunskap i att använda karta och kompass.

Anmälan till våra barngrupper sker genom att gå in på gruppernas aktiviteter på hemsidan och detta fungerar också som kölista eftersom det är högt tryck på grupperna. Ni blir kontaktade när det finns plats.

Vi har också informationsträffar för nya medlemmar varje höstterminsuppstart där man är välkommen för att få mer information om lokalavdleningens olika delar och vilka aktiviteter dessa genomför.

Du kan även kontakta vår grenledare Kathe om du har några frågor.