Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

TVM

Stora, långa vandringen, den forsande turen i kanot, samtalen runt lägerelden på sommarkvällen. TVM är Friluftsfrämjandets verksamhet för ungdomar och unga vuxna som älskar friluftsliv och gemenskapen i gruppen.

TVM står för ”tre vildmarksmål” och representerar skogen, vattnet och fjällen, de tre arenorna för verksamheten. TVM är en del av Friluftsfrämjandets verksamhet Vildmarksäventyr.  

I TVM lär du känna andra i din ålder med samma intressen som du, och tillsammans ger ni er ut på aktiviteter såsom paddling, vandring, cykling, fjällresor och lägerverksamhet. Aktiviteterna planeras och leds ofta av ungdomarna själva med stöd från ledare som utbildats i Friluftsfrämjandet just för att leda turer med ungdomar. Tillsammans utforskar ungdomarna både friluftsliv, samarbete och ledarskap. 

Här deltar nybörjare i friluftsliv tillsammans dem som varit mycket ute i naturen, som gärna delar med sig av sin kunskap kring friluftsliv och friluftsteknik. Träffarna präglas av gemenskap, glädje och passion för äventyr och naturupplevelser. Verksamheten är aktiv året runt.

Med TVM är målet: 

  • att träffa andra ungdomar och få nya vänner som också älskar att vara ute i naturen 
  • att gruppen ska planlägga och genomföra friluftsliv i hemmaterrängen och till olika naturmiljöer 
  • att ge ungdomar tillfälle att utveckla sina ledaregenskaper 
  • att ge ungdomar förutsättningar till att utveckla ett natur- och miljöengagemang 
  • att inspirera till en livsstil där friluftsliv är en naturlig del 
  • att känna gemenskap och utvecklas utan tävlingsinslag och prestationskrav