Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Knytte

Skogsknytte är vår verksamhet för barn mellan tre och fyra år. Här får barnen fortsätta upptäcka och uppleva naturens variationsrika miljö, nu helst på nära håll.

Skogsknytte, som är en del av Skogsmulle och skogens värld, är sång, lek och upptäckter i naturen, för barn mellan tre och fyra år som börjat skutta runt över stock och sten på egen hand. Tillsammans med ledare och andra medföljande vuxna får barnen uppleva naturen på nära håll, i sin egen takt, med hela kroppen och alla sinnen. Lekar och sånger förstärker upplevelsen och gör vistelsen extra rolig. Friluftsliv bidrar till att få naturkänsla, rörelseglädje och gemenskap. För barnen innebär det att få uppleva naturen, röra sig fritt och ha roligt. 

Vi tycker att naturen är världens bästa lekplats, och det brukar också barnen tycka. Naturen stimulerar alla sinnen och väcker barns naturliga nyfikenhet, där tränas motorik och musklerna stärks. Barnen rör sig och använder sin fantasi av bara farten, och det häftigaste kanske faktiskt är att barn som fått lära känna naturen enligt forskning också i högre grad hittar ut i naturen och får ett miljöengagemang som vuxna.  

I Skogsknytte får barnen

  • Lära känna naturen, leka och ha roligt tillsammans med andra barn och sin medföljande vuxen 
  • Uppleva och upptäcka naturen i sin egen takt 
  • Utforska naturen med hela kroppen och alla sinnen 
  • Vidga sina begrepp genom upplevelser i naturen 
  • Få öva empati för naturen och allt som lever i den 
  • En vana att vara ute och röra på sig året runt