Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Föräldramedverkan

Som förälder är du en naturlig del i föreningens verksamhet. Föreningen är beroende av att du som förälder ställer upp som hjälpledare, att du hoppar in när någon ledare är borta eller hjälper till med transport till och från våra äventyr.

Transporthjälp

Som förälder få du självklart följa med ut på ett äventyr för att se vad vi gör. Vi vill att du som förälder hör med ledarna om det är lämpligt att följa med.

Behovet av hjälp med transport till och från äventyren varierar från gång till gång och bäst blir det när vi samåker och fyller upp bilsäten så gott vi kan.

SkogsKnytte

Du transporterar själv dina barn till verksamheten, överväg alltid samåkning. Varje barn har rätt att ha en medföljande vuxen på de 7 äventyren.

SkogsMulle

Barnen har busstransport 5 av 7 äventyr. Du bistår med transport till och från 2 äventyr, överväg alltid samåkning. Föräldrar får delta efter samråd med ledare.

Strövare

Barnen har busstransport 4 gånger av 7 äventyr. Du bistår med transport till och från 3 äventyr, överväg alltid samåkning. Föräldrar får delta efter samråd med ledare.

Frilufsare

Du bistår med transport till och från de 7 äventyren, överväg alltid samåkning. Föräldrar får delta efter samråd med ledare. 


Vi exkluderar inte familjer eller medlemmar som har valt att inte ha bil eller inte har körkort. Vi löser transporter individuellt, prata med oss när du anmäler ditt/dina barn eller dig själv till någon verksamhet.

Att medverka i verksamheten

För att genomföra ett säkert och tryggt äventyr krävs mellan tre till fyra ledare vid varje äventyr beroende på antalet deltagare. När ledare i ditt/dina barns grupp(er) är borta av någon anledning krävs det att en förälder hoppar in som hjälpledare.

Ledarna meddelar alltid i god tid om man behöver ett föräldrastöd. Var beredd, någon gång under ett verksamhetsår, att hjälpa till. Det krävs inga förkunskaper för att hjälpa till. Man bestämmer själv hur mycket man vill engagera sig i äventyret. Vi stävar efter delaktighet och därför kommer du säkert att få frågan om vad du kan ansvara för i äventyret. 

Uppförandekod

Alla som representerar Friluftsfämjandet ska följa vår gemensamma uppförandekod och alkoholpolicy och alltid sträva efter att leva upp till våra värderingar. 

Bli ledare

Är du nyfiken på ledaruppdraget kan du börja som hjälpledare i någon av våra grupper eller varför inte bli ledare direkt. Vi erbjuder ledarutbildningar och du bestämmer själv vilken grupp/ålder som du vill vara ledare för. Du behöver inte vara ledare för ditt/dina egna barn. För att kunna bli ledare krävs att man är medlem i Friluftsfrämjandet. Grundkravet är att du ska vara en god företrädare för organisationen och att du agerar i enlighet med vår uppförandekod och värdegrund.

 

Har du frågor eller synpunkter? Prata med dina barns ledare eller med någon i styrelsen så berättar vi gärna mer.