Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

SkogsMulle 5-6 år

Skogsmulle är en friluftsverksamhet för barn från cirka fem år. Här får de genom lekar upptäcka naturen och lära sig om skogens vanligaste växter och djur.

Skogsmullebarnen är ute 6-7 gånger per termin. I Skogsmulle är oftast inte föräldrarna med. Vi åker buss 1-2 gånger och de andra gångerna håller vi till i vårt närområde, mest i Bulltoftaparken.

Barns naturliga nyfikenhet

Verksamheten tillfredsställer barnens naturliga nyfikenhet och upptäckarglädje och utvecklar deras känsla av ansvar för allt som lever. Som karaktär är Skogsmulle barnens vän i skogen – och hen kommer till några av träffarna för att leka, sjunga, berätta om naturen och sätta deras fantasi i rörelse. Spännande för barn i lek- och sagoåldern! I skogsmiljön kommer kunskap, gemenskap, och rörelse under leken naturligt till barnet. Ingen annan lekplats kan möta sig med äventyret och mystiken i naturen. Ingen annan lekplats kan ge barnet sådana möjligheter att utveckla sin finmotorik och sin grovmotorik.

Genom Skogsmulle får barnen en känsla för naturen och allt som lever i den. I känslan ingår attityder, värderingar och identifieringar.

Skogsmulle är en symbol för hänsyn i naturen. Att lära sig att vara aktsam i det lilla perspektivet, gör oss medvetna om vår inverkan på naturen och grundlägger en ekologisk förståelse.

Fakta om Skogsmulle:

  • Gruppen består av 12-15 barn
  • 2-3 ledare utbildade av Friluftsfrämjandet
  • Skogsmulle kommer och hälsar på
  • Metodiken bygger på upplevelse med hela kroppen och alla sinnen

Anmälan till aktuella äventyr hittar du på vår förstasida.

Packningen

Mullebarnen ska alltid ha gummistövlar eller kängor på fötterna och kläder efter väder. Packa i ryggsäck (låt gärna era barn vara med och packa ryggsäcken): Frukt, matsäck. + något att dricka ur. Torra strumpor, 2 stycken 3-liters plastpåsar (om stövlarna blir blöta på insidan) och regnkläder vid behov. Sittunderlag.

Kontakta oss så får du veta mer

Låter det här intressant är du välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du på vår kontaktsida. Där finns även länk till vår officiella Facebooksida där vi oftast kommunicerar och tipsar om olika saker. Kontakta oss

Värt att tänka på

Du och ditt barn bör ha kläder som passar för väderleken. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar eller geggas i lera.

Bli Ledare

Vi är ofta lite kort om ledare så blir man ledare har man automatiskt plats till sitt/sina barn. Vi erbjuder alla våra ledare kostnadsfri ledarutbildning och kompetensutveckling i föreningens regi, man får också vara med i vårt trevliga ledargäng. Som ledare i Husie blir man utrustad med T-shirt, Hoodie, Jacka och Mössa plus många härliga äventyr. Är ledaruppdraget av intresse eller är det något du undrar över så kontakta oss.

Kontakta oss