Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Strövare 7-9 år

En öppen eld. Ett vindskydd. En försiktigt hanterad kniv, såg och yxa. En grupp där alla hör till och får vara med. Under egna upptäckter får barnen hjälp att förstå hur allt hänger ihop i naturen och hur vi människor är en del av detta.

Barnen får lära sig att ordna en lägerplats, klara lättare matlagning på stormkök och vid öppen eld, paddla, klättra, sjukvård och pröva på övernattning i skogen. Barnen lär sig även att hantera kniv. Introduktion till karta och kompass.

I Strövarna får 7-9-åringarna upptäcka både naturen och sin egen förmåga. I sin egen takt. En strövare lär sig laga friluftsmat tillsammans i grupp. Då behöver man kunna såga och hugga så att man kan göra upp eld. Man lär sig också tälja med kniv, dels för grillpinnar eller visp-pinnar, men även för att man behöver spån och flis att göra upp eld med. Stormkök blir man en hejare på att sätta ihop, tända och packa samman.

Var tredje höst åker strövarna till Falsterbo fågelstation för att lära lite om flyttfåglar och få se några fåglar på nära håll.

Varje vår kommer Mullebarnen och hälsar på, då kan man visa vad man har lärt sig och hur kul man kan ha i skogen. Är man själv tredjeårsströvare åker man istället till Lufsarna för att se om det kan vara något. Bättre än Strövare kan det väl inte vara, eller?

Som Strövare i Husie är vi de flesta gånger under terminen ute i skogen vid Vombsjön där vi har våra lägerplatser. (På grund av covid-19 är bussarna inställda, men vi hoppas att kunna starta upp dem igen när läget ändras) Vid dessa gånger åker vi buss. När vi har bussfria gånger hittar vi på något annat spännande som att åka till havet till exempel. Vi kan också prova på att paddla eller så cyklar vi en tur till skogen.

Anmälan till aktuella äventyr hittar du på vår förstasida.

Kontakta oss så får du veta mer

Låter det här intressant är du välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du på vår kontaktsida. Där finns även länk till vår officiella Facebooksida där vi oftast kommunicerar och tipsar om olika saker. Kontakta oss

Bli Ledare

Vi är ofta lite kort om ledare så blir man ledare har man automatiskt plats till sitt/sina barn. Vi erbjuder alla våra ledare kostnadsfri ledarutbildning och kompetensutveckling i föreningens regi, man får också vara med i vårt trevliga ledargäng. Som ledare i Husie blir man utrustad med T-shirt, Hoodie, Jacka och Mössa plus många härliga äventyr. Är ledaruppdraget av intresse eller är det något du undrar över så kontakta oss.

Kontakta oss
packlista-ryggsack.jpg

Skriv ut packlista. Plasta in och dela ut till små äventyrare.