Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Strövare 7-9 år

En öppen eld. Ett vindskydd. En försiktigt hanterad kniv, såg och yxa. En grupp där alla hör till och får vara med. Under egna upptäckter får barnen hjälp att förstå hur allt hänger ihop i naturen och hur vi människor är en del av detta.

Barnen får lära sig att ordna en lägerplats, klara lättare matlagning på stormkök och vid öppen eld, paddla, klättra, sjukvård och pröva på övernattning i skogen. Barnen lär sig även att hantera kniv. Introduktion till karta och kompass.

I Strövarna får 7-9-åringarna upptäcka både naturen och sin egen förmåga. I sin egen takt. En strövare lär sig laga friluftsmat tillsammans i grupp. Då behöver man kunna såga och hugga så att man kan göra upp eld. Man lär sig också tälja med kniv, dels för grillpinnar eller visp-pinnar, men även för att man behöver spån och flis att göra upp eld med. Stormkök blir man en hejare på att sätta ihop, tända och packa samman.

Var tredje höst åker strövarna till Falsterbo fågelstation för att lära lite om flyttfåglar och få se några fåglar på nära håll.

Varje vår kommer Mullebarnen och hälsar på, då kan man visa vad man har lärt sig och hur kul man kan ha i skogen. Är man själv tredjeårsströvare åker man istället till Lufsarna för att se om det kan vara något. Bättre än Strövare kan det väl inte vara, eller?

Som Strövare i Husie är vi de flesta gånger under terminen ute i skogen vid Vombsjön där vi har våra lägerplatser. Vid dessa gånger åker vi buss. När vi har bussfria gånger hittar vi på något annat spännande som att åka till havet till exempel. Vi kan också prova på att paddla eller så cyklar vi en tur till skogen.

Låter det intressant är ni välkommen att kontakta oss.
E-post: husie@friluftsframjandet.se
Gilla oss på Facebook och håll dig uppdaterad med det senaste från oss. 

packlista-ryggsack.jpg

Skriv ut packlista. Plasta in och dela ut till små äventyrare.