Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

TVM 14 år och uppåt

TVM betyder Tre VildmarksMål. Dessa är skogen, vattnet och fjället. TVM är en fortsättning på Friluftsfrämjandets friluftsskolor knytte, mulle, strövare och lufsare. För att bli TVM-are skall man ha fyllt 14 år och ha ett natur- och friluftsintresse. TVM är även till för ungdomar som inte tidigare har varit med i Friluftsfrämjandet.

TVM är främst en gruppverksamhet. Vi håller på med många olika naturnära aktiviteter som bedrivs året om. Gruppen planerar och gör sina olika aktiviteter tillsammans. Demokrati är viktigt. Något som många funderar över är om man skall ha ledare eller inte. I början av TVM-tiden brukar gruppen behöva en vägledare som kan hjälpa till med planeringen. Gruppen skall till slut vara helt självgående och klara sig utan ledare.

TVM-are är man hela livet.
TVM:s syfte är att skapa självständiga friluftsmänniskor, som intresserar sig för natur- och miljöfrågor. Målet för TVM-aren kan vara att klara sig själv med allt vad det innebär, i de flesta situationer året om. Det allra viktigaste är de gemensamma upplevelserna, gemenskapen i gruppen och att ha roligt.

De olika delarna på TVM-märket är:

  • Yxan, som står för skogen
  • Isyxan, som står för fjällen
  • Paddeln, som står för vattnet
  • Ryggsäcken, som är den vandrande frihetens symbol och står för helheten
  • De röda fälten, som symboliserar glöden och gemenskapen
  • De blå fälten, som symboliserar vår vision

##Det roligaste en TVM:are vet är att åka på TING

Det finns dels ett distriktsting (D-ting), som äger rum någonstans i Skåne, och dels ett riksting som omfattar alla TVM-are i hela Sverige.
Läs mer om TVMs historia här: https://www.friluftsframjandet.se/detta-gor-vi/var-verksamhet/for-unga/TVM-60-ar-sa-borjade-det/

Anmälan till aktuella äventyr hittar du på vår förstasida.

 

Kontakta oss så får du veta mer

Låter det här intressant är du välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du på vår kontaktsida. Där finns även länk till vår officiella Facebooksida där vi oftast kommunicerar och tipsar om olika saker. Kontakta oss