Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

SkogsKnytte 3-4 år

I skogsknytteverksamheten får de minsta barnen uppleva naturen på nära håll.

Skogskyttarna träffas sju gånger per termin ett par timmar varje gång och har sin verksamhet på Bulltoftafältet i Malmö.

Lekar och sånger gör vistelsen extra rolig och vi lär barnen att vara rädda om allt som är levande. Vi ses en till två timmar åt gången. Barn deltar gemensamt med föräldrar eller en annan vuxen. Träffarna sker regelbundet under terminerna, året runt.

Målen med Skogsknytte är:

  • att barn och föräldrar har roligt tillsammans i naturen
  • att barnen får utforska naturen med hela kroppen och alla sinnen i sin egen takt
  • att hjälpa barnen vidga sina begrepp
  • att barnen och föräldrarna får vana att vara ute året runt.

Anmälan till aktuella äventyr hittar du på vår förstasida.

Din roll som förälder

I Friluftsfrämjandet låter vi barnen upptäcka i sin egen takt, utan att få förmaningar och förhållningsorder. Din roll är att vara barnets medhjälpare och ledsagare in i naturen. Med dig som stöd får ditt barn i lugn och ro utforska och upptäcka sin omgivning. Du har ansvar för ditt eget barn under passet, men alla medlemmar i Friluftsfrämjandet täcks av våra försäkringar under aktiviteten.

Kontakta oss så får du veta mer

Låter det här intressant är du välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du på vår kontaktsida. Där finns även länk till vår officiella Facebooksida där vi oftast kommunicerar och tipsar om olika saker. Kontakta oss

Värt att tänka på

Du och ditt barn bör ha kläder som passar för väderleken. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar eller geggas i lera.

Bli Ledare

Vi är ofta lite kort om ledare så blir man ledare har man automatiskt plats till sitt/sina barn. Vi erbjuder alla våra ledare kostnadsfri ledarutbildning och kompetensutveckling i föreningens regi, man får också vara med i vårt trevliga ledargäng. Som ledare i Husie blir man utrustad med T-shirt, Hoodie, Jacka och Mössa plus många härliga äventyr. Är ledaruppdraget av intresse eller är det något du undrar över så kontakta oss.

Kontakta oss