Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Barnverksamhet

Vi har grupper för Skogsknopp, Skogsknytte, Skogsmulle och Strövare.

Skogsknopp

Skogsknopp för barn 1-2 år.

Tyvärr kan vi inte erbjuda Skogsknopp på grund av ledarbrist.

Är du intresserad av att bli en del av vårt ledargäng? Hör av dig till ordförande Joachim Axelsson, joachim.axelsson@friluftsframjandet.se.

 

Skogsknytte

I skogsknytte är barnen mellan 3 och 4 år. Vi träffas och har roligt i skogen tillsammans. Vi upptäcker djur och växter. Vi leker lekar och sen fikar vi tillsammans. Vi håller på i 1-1,5timme varje gång. Varje termin träffas vi 8-10 gånger.

Kontakt: Fredrik Görfelt, fredrik.gorfelt@gmail.com, 073-980 38 47.

 

Skogsmulle

I Skogsmulle är barnen mellan 5 och 7 år. I Skogsmulle får barnen bekanta sig med skog och mark. Vi vandrar i naturen och prata om det vi upptäcker på marken, i växtligheten, i vattnet och i skyn. Vi pratar om allemansrätten på ett lättsamt och roligt sätt. Vi träffas i alla väder och upplever naturen och inte minst äter matsäck.

Anmälan till Mulle ht 19: https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/skogsmulle-och-skogens-varld1/skogsmulle/skogsmulle-vastervik-ht-2019/?fbclid=IwAR2CBS5hn5jFteqt5zLHih2-KVijHAIyZDrVUtx2IdGuYnCAyYZXhOQZl5o

Kontakt: Maria Larsson, maizan_@hotmail.com, 070-405 42 87.

 

Strövare

I Strövarna är barnen mellan 7 och 11 år (övre gränsen är lite flytande).  I Strövarna får barnen lära sig att bygga vindskydd, laga mat på stormkök eller över öppen eld. Man får lära sig att använda vissa verktyg såsom såg och täljkniv. I Strövarna pratar vi om allemansrätten, kartor och karttecken samt hur man ska packa och sköta sin ryggsäck. Om hur man klär sig enligt lager på lagerprincipen. Vi bygger hinderbana och letar efter geocaching. Utöver detta njuter Strövarna av att vara ute i naturen och lär sig om träd, blommor, fåglar, insekter, bär och svampar mm.

Anmälan till Strövarna ht 19: https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vildmarksaventyr/strovarna/strovare-ht-19/?fbclid=IwAR2V6Nz3Vx779IxfIStE7_e3y0QO7qnBonsHaFvJu4KW9Aew0gpQYudLJ1Y

Kontakt: Joachim Axelsson, joachim.axelsson@friluftsframjandet.se, 070-315 90 45.