Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Barnverksamhet

Vi har grupper för Skogsknopp, Skogsknytte, Skogsmulle och Strövare/Frilufsare.

Skogsknopp

Skogsknopp för 2-3 åringar. Vi upptäcker naturen i närområdet tillsammans med mamma, pappa eller annan vuxen som är med. Här är korta ben en fördel, man är närmare alla roliga kottar och spralliga myror – och mossan är mjuk om man trillar.

 

 

 

Skogsknytte

I skogsknytte är barnen mellan 3 och 4 år. Vi träffas och har roligt i skogen tillsammans. Vi upptäcker djur och växter. Vi leker lekar och sen fikar vi tillsammans. Vi håller på i 1-1,5timme varje gång. Varje termin träffas vi 8-10 gånger.

 

 

Skogsmulle

I Skogsmulle är barnen mellan 5 och 7 år. I Skogsmulle får barnen bekanta sig med skog och mark. Vi vandrar i naturen och prata om det vi upptäcker på marken, i växtligheten, i vattnet och i skyn. Vi pratar om allemansrätten på ett lättsamt och roligt sätt. Vi träffas i alla väder och upplever naturen och inte minst äter matsäck.

 

 

Strövare / frilufsare

frilufsare_farg.png

I Strövarna/frilufsare är barnen från 7. Barnen får lära sig att bygga vindskydd, laga mat på stormkök eller över öppen eld. Man får lära sig att använda vissa verktyg såsom såg och täljkniv. Vi pratar om allemansrätten, kartor och karttecken samt hur man ska packa och sköta sin ryggsäck. Om hur man klär sig enligt lager på lagerprincipen. Vi bygger hinderbana och letar efter geocaching. Utöver detta njuter vi av att vara ute i naturen och lär sig om träd, blommor, fåglar, insekter, bär och svampar mm.

Joachim Axelsson

Ordförande / Ledare barn / Ledare vandring

joachim.axelsson@friluftsframjandet.se

070-315 90 45