Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Barnverksamhet

Vi har grupper för Skogsknopp, Skogsknytte, Skogsmulle och Strövare/Frilufsare.

Skogsknopp

Skogsknopp för 2-3 åringar. Vi upptäcker naturen i närområdet tillsammans med mamma, pappa eller annan vuxen som är med. Här är korta ben en fördel, man är närmare alla roliga kottar och spralliga myror – och mossan är mjuk om man trillar.

Kontakt: Fredrik Görfelt, fredrik.gorfelt@gmail.com, 073-980 38 47.

 

Skogsknytte

I skogsknytte är barnen mellan 3 och 4 år. Vi träffas och har roligt i skogen tillsammans. Vi upptäcker djur och växter. Vi leker lekar och sen fikar vi tillsammans. Vi håller på i 1-1,5timme varje gång. Varje termin träffas vi 8-10 gånger.

Kontakt: Martina Hägglund, martina.bladstrom@gmail.com, 070-220 44 29

 

 

Skogsmulle

I Skogsmulle är barnen mellan 5 och 7 år. I Skogsmulle får barnen bekanta sig med skog och mark. Vi vandrar i naturen och prata om det vi upptäcker på marken, i växtligheten, i vattnet och i skyn. Vi pratar om allemansrätten på ett lättsamt och roligt sätt. Vi träffas i alla väder och upplever naturen och inte minst äter matsäck.

Kontakt: Maria Larsson, maizan_@hotmail.com, 070-405 42 87.

 

Strövare / frilufsare

I Strövarna/frilufsare är barnen från 7. Barnen får lära sig att bygga vindskydd, laga mat på stormkök eller över öppen eld. Man får lära sig att använda vissa verktyg såsom såg och täljkniv. Vi pratar om allemansrätten, kartor och karttecken samt hur man ska packa och sköta sin ryggsäck. Om hur man klär sig enligt lager på lagerprincipen. Vi bygger hinderbana och letar efter geocaching. Utöver detta njuter vi av att vara ute i naturen och lär sig om träd, blommor, fåglar, insekter, bär och svampar mm.

Kontakt: Joachim Axelsson, joachim.axelsson@friluftsframjandet.se, 070-315 90 45.