Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsmulle

Skogsmulle är en friluftsverksamhet för barn från 5 år. (Anmälan krävs) Här får du genom lekar upptäcka naturen och lära dig om skogens vanligaste djur och växter. Vi samlas vid parkeringen vid Tokarpsbadet och går tillsammans till Mulllebo. Där leker, lär och utforskar vi och pausar med vår medhavda matsäck som vi bär i våra ryggsäckar. Lördagar 09.00-11.00 (se schema för vilka datum det gäller) Ledare: Emma Nilsson 073-0347172

Start plats Tokarps badplats

I väskan packar vi matsäck, sittunderlag, plastpåsar till blöta fötter, strumpor, regnkläder vid behov, ev. varm tröja, vantar, strumpor.
Terminsavgift 100 kr. Betalas till bankgiro 160-4560.
Ledare: Emma Nilsson 

Mer om skogsmulle
Verksamheten tillfredsställer barnens naturliga nyfikenhet och upptäckarglädje och utvecklar deras känsla av ansvar för allt som lever. Som karaktär är Skogsmulle barnens vän i skogen – och han kommer till några träffarna för att leka, sjunga, berätta om naturen och sätta deras fantasi i rörelse. Spännande för barn i lek- och sagoåldern! I skogsmiljön kommer kunskap, gemenskap, och rörelse under leken naturligt till barnet. Ingen annan lekplats kan möta sig med äventyret och mystiken i naturen. Ingen annan lekplats kan ge barnet sådana möjligheter att utveckla sin finmotorik och sin grovmotorik. Genom Skogsmulle får barnen en känsla för naturen och allt som lever i den. I känslan ingår attityder, värderingar och identifieringar.

Skogsmulle är en symbol för hänsyn i naturen. Att lära sig att vara aktsam i det lilla perspektivet, gör oss medvetna om vår inverkan på naturen och grundlägger en ekologisk förståelse.