Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vårknytte 2019

Under vårteminen fick barnen utforska skogen med hjälp av sina sinnen. De fick se, känna, lukta och ibland smaka på skogen. Vi gick ut i skogen och letade efter skatter som barnen fann intressant. De fick även lyssna och se en gestaltad saga om nyckelpigans livscykel.

För att utmana kroppens motoriska förmåga fick barnen gå en hinderbana i skogen. Vi letade efter pinnhundar som smitit och pratade om varför man inte ska ha sina hundar lösa i skogen.

När fåglarna kom fram studerade vi dem och lyssnade på fågelläten. Barnen fick varsin kikare av toarullar så de kunde titta på fåglarna som satt i träden. Barnen fick även möjlighet att pyssla sin egen fågel av kottar och fjädrar.

Senare under våren kom myrorna fram och vi gick till en stor myrstack för att studera myrorna. Vi hade med oss socker och en lupp och kunde se myrorna på nära håll.

När vi såg hur alla insekter kom fram fick barnen se och lyssna på en gestaltad saga om biet Wilma som inte hade någostans att bo och lägga ägg. Barnen fick då skapa olika bihotell till insekterna att hänga upp i träden.

Som avslutning var vi vid båthamnen i Rörvik och håvade upp insekter under vattnet. Barnen fick även gå en liten tipsrunda och vi grillade korv tillsammans.