Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Höstknytte 2019

Barnen har fått leta och studera svampar och löv. Vi har diskuterat kring vad som händer med löven när de hamnar på marken. Vi letade och hittade maskar och insekter på marken som äter upp löven som faller ner. Vi studerade insekterna i våra förstoringsglas.

Barnen fick träffa skräptanten i skogen. Hon slänger skräp överallt och barnen fick tala om för skräptanten att man inte får slänga skräp i naturen.

När regnet piskar och vinden viner sätter vi oss under en tarp och lyssnar på allt i skogen. Det blev en väldigt mysig stund under regnskyddet. Vi provade att göra olika ljud i skogen och så provade vi att fånga vinden/luft i en stor sopsäck. Det blev en stor kudde! Barnen fick sen tillverka en egen vindmobil att hänga utomhus.

När vi såg vissa fåglar flytta gjorde vi fågelmat, av frön och kokosfett, till de fåglar som stannar kvar i Sverige över vintern. Vi pratade även om vad de andra djuren i skogen gör om vintern. Vi gick på spårvandring i skogen och fick se många olika djur och mycket bajs!

Vid sista tillfället experimenterade vi med eld och is. Vi tände en eld och provade att smälta is i en gryta ovanför elden. Barnen ville sen göra en skogssoppa av all vatten, is och annat spännande de fann i skogen. Som avslutning tillagade vi krabbelurer över öppen eld och grillade korv tillsammans.