Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Familjemulle våren 2020

För att hålla kroppen varm hade vi tema rörelse vid första tillfället. Det är viktigt att röra på sig så i skogen fanns en hinderbana för barnen att gå. Efter fikat fick barnen gå på skattjakt i skogen.

På andra träffen fick mullebarnen lyssna på en saga om skogsmulle och knyttebarnen fick lyssna på en saga om nyckelpigan. Därefter fick barnen pyssla Mulles näverhatt och en nyckelpiga.

På tredje träffen följde vi myrstigen och kom till en stor myrstack. Myrorna var inte vakna, det var för kallt. Så vi traskade vidare och hamnade på mulleberget. Där hade mulle lämnat ett brev till oss! Det stod att mulle skulle ha hälsat på hos oss men mulle var tvungen att hjälpa en liten mus som fastnat i en glasburk som nån människa slarvigt slängt i skogen. Så mulle skulle komma en annan dag istället.

På fjärde träffen fick vi äntligen träffa mulle! Mulle pratade med barnen om vad man ska göra om man går vilse i skogen. Alla barnen fick även fika tillsammans med mulle och de fick en visselpipa av mulle. Den ska man alltid ha med sig ut i skogen och blåsa i om man går vilse så alla hör var man är! De små barnen, som tyckte mulle var lite läskig, fick gå på skattjakt och öva begrepp.

På sista träffen gick vi på insektsjakt. Dagen innan träffen hade vi ledare lagt ut insektsfällor i skogen och i dessa fällor fanns det insekter! Vi la alla insekter i en stor plastlåda och studerade de med förstoringsglas. Väldigt spännande att, på nära håll, få studera insekter! Vi gjorde även några av mulles 30 days challenge.