Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vår Kajakverksamhet

Att färdas i kajak är det bästa sättet att komma nära i naturen på vattnet om du skulle fråga oss! Här presenterar vi lite av vår kajakpaddlarfilosofi.

Vi vill ge dig en positiv upplevelse av att paddla kajak och särskilt i Norra Vätterns skärgård och därför väljer vi att hålla grupperna relativt små. Det medför också att vi kan hålla hög säkerhet och att alla kan känna sig delaktiga i gruppen. Att delta i en paddeltur med oss innebär att vi använder kajaken som färdmedel för att bedriva friluftsliv på vattnet och i dess närhet. Vi tar oss tid att utforska de områden vi färdas i, kanske tittar vi på ett sjunket vrak eller spanar efter Havsörnen som svävar högt över vassen. Ena gången kan vi njuta av både spegelblankt vatten och solnedgång, nästa rör vi oss genom vågor med vinden smekande i ansiktet.

Turerna är nivågrupperade, svårighetsgraden står på respektive aktivitet. Generellt kan vi säga att om det är kallt i vattnet kräver det mer paddelvana och bättre utrustning än när det är varmt. Är du osöker på om turen kan passa hör av dig till någon av oss ledare.

På dagsturerna har vi med oss fika till förmiddagsrasten och lunch som vi ofta tar oss tid att laga i stormkök. Dagsturerna är oftast mellan 15-20 km. Rasten är en viktig del av turen då det blir tid att samtala och dela erfarenheter mellan gruppmedlemmarna.

Behöver du hyra kajak så har vi ett samarbete med Vätternkajak (www.vatternkajak.se). Det innebär att du bokar din kajak hos dem och meddelar att du ska med oss ut. Det går också att hyra kajak på Ösjönäs (http://osjonas.se/Filer/Paddla%20i%20Tiveden%20komplett%20lista%202014.pdf)

Vi behöver bli fler ledare - skulle du vara intresserad hör av dig till någon av oss!

Kontakta grenledarna:

Kersti Beck Larsson 070-6747006 och Bertil Larsson 070-5717777