Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vår Kajakverksamhet

Att färdas i kajak är det bästa sättet att komma nära i naturen på vattnet om du skulle fråga oss! Här presenterar vi lite av vår kajakpaddlarfilosofi.

Vi vill ge dig en positiv upplevelse av att paddla kajak i Norra Vätterns skärgård och i småsjöar i Kilsbergen - självklat ger vi oss ibland ut på äventyr någon annan stans. För oss är gruppens upplevelse viktig därför väljer vi att hålla grupperna relativt små. Det medför också att vi kan hålla hög säkerhet och att alla kan känna sig delaktiga i gruppen.

Att delta i en paddeltur med oss innebär att vi använder kajaken som färdmedel för att bedriva friluftsliv på vattnet och i dess närhet. Vi tar oss tid att utforska de områden vi färdas i, kanske tittar vi på ett sjunket vrak eller spanar efter Havsörnen som svävar högt över vassen. Ena gången kan vi njuta av både spegelblankt vatten och solnedgång, nästa rör vi oss genom vågor med vinden smekande i ansiktet.

Turerna är nivågrupperade, svårighetsgraden står på respektive aktivitet. Generellt kan vi säga att om det är kallt i vattnet kräver det god paddelvana och bättre utrustning, än när det är varmt. Är du osäker på om turen kan passa hör av dig till någon av oss ledare.

Tisdagspaddlingarna är alltid i Vättern, före och efter uthyrningssäsongen varierar samlingsplatserna från vecka till vecka. Under uthyrningssäsongen utgår vi från något av de ställen där det går att hyra kajak för att även de utan egen kajak ska kunna följa med. Blir vi många delar vi oss i mindre grupper för att behålla njutningen och upplevelsen för alla. Däremot fikar vi tillsammans i slutet av paddlingen.

Torsdagspaddlingarna är planerade till Kilsbergens och slättlandets små sjöar. Då måste du oftast ha tillgång till egen kajak då det inte alltid finns någon uthyrning vid samlingsplatserna.

På dagsturerna har vi med oss fika till förmiddagsrasten och lunch som vi ofta tar oss tid att laga i stormkök. Dagsturerna är oftast mellan 15-20 km. Rasten är en viktig del av turen då det blir tid att samtala och dela erfarenheter mellan gruppmedlemmarna.

Övernattningsturerna är oftast lite längre bort, var och en ordnar då med sin egen övernattningsutrustning och mathållning.

Behöver du hyra kajak så har vi ett samarbete med Vätternkajak (www.vatternkajak.com) för turer på Vättern. Det innebär att du bokar din kajak hos dem och meddelar att du ska med oss ut. Det står i äventyret om det går att hyra kajak eller inte.

Vill du få tips på utrustning, om paddelteknik med mera?  kolla in https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/kunskap--guider/vatten--paddling/

Vi behöver bli fler ledare - skulle du vara intresserad hör av dig till någon av oss!

Kontakta grenledarna:

Kersti Beck Larsson 070-674 70 06 och Bertil Larsson 070-571 77 77