Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Våra kajakturer 2022

Planerade turer 2022. Här kan du läsa lite om turerna. Mer information får du om du går in under Äventyr där vi kommer att påannonsera våra turer och där du också kan anmäla dig. Varmt välkommen med oss ut - låt äventyret börja!

Tisdagspaddlingar

Från april till slutet av september kommer vi att paddla en enklare kvällspaddling. Vi gör uppehåll under semestermånaden juli. Samling för att vara på vattnet 18.00. Startplats varierar i början och slutet av säsongen. Vid några tillfällen är vi vid Olshammars småbåtshamn eller Medevi Brygga. Då finns möjlighet att hyra kajaker via Vätternkajak. Ta alltid med något till fikapausen och ombyte i vattentät förvaring. För att ha koll på samlingsplats gå med i Facebookgruppen Kajaknätverk norra Vättern.

Torsdagspaddling i Noratrakten

Den här säsongen kommer vi att kunna erbjuda några enkla kvällspaddlingar i Nora-trakten med börja i slutet av maj. Ha koll på aktivitetskalendern och vår Facebookgrupp.

Vinderpaddlingar februari och mars - brukar bli magiska

Årets  ledarledda vinterpaddlingar brukar ske i februari och mars. När är lite beroende på isläget så ha koll på aktvitietskalendern.. Vi rör oss i Norr Vätterns skärgård eller i Tivedssjöarna och söker iskanten. Troligtvis har vi sjön för oss själva. Turen är krävande, erfarenhet och torrdräkt ett måste.

Kallvattenpaddling i vårmånaden april

En njutatur då vi paddlar runt i våren, var det återkommer vi till. Följer stränderna och gör strandhugg. Vattnet är fortfarande kallt och det medför krav på paddelerfarenhet, egen kajak och bra klädsel.

Dagledigturer

Alla jobbar inte en vardag, men kanske är upptagna av annat på helgerna. Därför prövar vi i år att gnomföra två stycken dagledigturer. Det är en dagstur på en vardag helt enkelt. Läs mer i äventyrhanteraren.

Flera turer av olika längd under sommarmånaderna

Vi utökar antalet turer och kommer att kunna erbjuda några fler övernattningsturer.  Övernattningstur i Vänerskärgården, Paddla och vandra. Många av turerna i Vättern då det är en av våra absoluta favoriter, men även mindre sjöar och vattendrag kommer att få besök av oss. Det innebär att det kommer att finnas fler turer på lätt och medelnivå.

Demo i samarbete med Naturvägledare Norra Vättern och Friluftsfrämjandet Karlsborg 14 maj

Vid något tillfälle på försommaren kommer Naturvägledare Norra Vättern och Friluftsfrämjandet Karlsborg att erbjuda möjligheten att pröva olika kajakmodeller.

Bassängträning

Vi hoppas på att kunna erbjuda ett begränsat antal platser för att öva självräddningar i Hargebassängen i juni.

Nybörjarkurser

Vi kommer att ordna nybörjarkurser i kajak. Du får lära dig grunderna för att få en behaglig kajakupplevelse. De blir i Karlskoga, Nora och Askersund.

Våta övningar tisdag efter midsommar

Vi övar olika former av kamraträddning, egenräddning, balans och kanske även en roll. Flera olika grupper.

Läckö kajakträff helgen efter midsommar

Vi åker till Läckö och deltar vid den årliga kajakträffen. Olika workshops, kurser, njutaturer och härligt kajakhäng med likasinnade under en hel helg. Häng på du med!

När hösten kommer

Slutar vi inte att paddla. Men turerna kräver lite mer förberedelser och bättre klädsel, torrdräkt blir ett krav när vattentemperaturen sjunker. Även den här hösten planerar vi flera fina paddlingar.

I vågor och surf

Intresset för adrenalinfyllda äventyr har ökat. Därför kommer vi att försöka genomföra några intro-tillfällen där  den som vill lära sig att hantera vågor och surf ska få sitt lystmäte. Detta är ju extremt väderberoende så därför är det svårt att datumsätta, men vi kommer att ha en intresselista med mailadresser och skicka ut erbjudande när vädret är det rätta.