Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Våra kajakturer

Planerade turer 2020. Här kan du läsa lite om turerna. Mer information får du om du går in under Äventyr där vi kommer att påannonsera våra turer och där du också kan anmäla dig. Varmt välkommen med oss ut - låt äventyret börja!

Tisdagspaddlingar

Från april till slutet av september kommer vi att paddla en enklare kvällspaddling. Vi gör uppehåll under semestermånaden juli. Samling för att vara på vattnet 18.00. Startplats varierar i början och slutet av säsongen. Vid några tillfällen är vi vid Olshammars småbåtshamn eller Medevi Brygga. Då finns möjlighet att hyra kajaker via Vätternkajak. Ta alltid med något till fikapausen. För att ha koll på samlingsplats gå med i Facebookgruppen Kajaknätverk norra Vättern.

Pröva-på-paddlingar Tisdagar för nya paddlare

Vid några tillfällen under sommaren kommer vi att erbjuda enklare paddlingar för dig som är ny som paddlare. Då finns det flera ledare med som hjälper dig tillrätta. Vi paddlar i lungt tempo, tar en fikarast och coachar efter behov.

Torsdagspaddling i Noratrakten

Nytt för säsongen är att vi kommer att kunna erbjuda några enkla kvällspaddlingar i Nora-trakten med börja i slutet av maj. Ha koll på aktivitetskalendern och vår Facebookgrupp.

Vinderpaddlingar februari och mars - brukar bli magiska

Årets  ledarledda vinterpaddlingar sker i februari och mars. När är lite beroende på isläget så ha koll på aktvitietskalendern.. Vi rör oss i Norr Vätterns skärgård och söker iskanten. Troligtvis har vi skärgården för oss själva. Turen är krävande, erfarenhet och torrdräkt ett måste.

Kallvattenpaddling i april

En njutatur då vi paddlar runt i för oss i en ny sjö, var det återkommer vi till. Följer stränderna och gör strandhugg. Vattnet är fortfarande kallt och det medför krav på paddelerfarenhet, egen kajak och bra klädsel.

Flera turer av olika längd under sommarmånaderna

Vi utökar antalet turer och kommer att kunna erbjuda några fler övernattningsturer. Bl a en längre tur till Norge i början av Juni. Övernattnignstur i Vänerskärgården, Paddla och vandra, Artpaddling, Mareldspaddling. Självklart är många av turerna i Vättern då det är en av våra absoluta favoriter, men även mindre sjöar och vattendrag kommer att få besök av oss. Det innebär att det kommer att finnas fler turer på lätt och medelnivå.

Askersund Outdoor 29-30 maj

Vi finns med under festivalen och bjuder på turer både prövapå vid stranden och entimmesturer i Alsen mer info kommer.

Demo i samband med Askersund Outdoor

Vätternkajak kommer på besök med olika kajakmodeller och SUP:ar, möjlighet att pröva innan köp och bara prata kajak.

Bassängträning

Vi hoppas på att kunna erbjuda ett begränsat antal platser för att öva självräddningar i Hargebassängen i juni.

Nybörjarkurser - Paddelpasset Gul

Vi kommer att ordna nybörjarkurser i kajak. Du får lära dig grunderna för att få en behaglig kajakupplevelse. Du kan anmäla intresse till Kersti på mail kerstibecklarsson@friluftsframjandet.se 

Grundkurs - paddelpasset grönt

Vi återgår till att genomföra Grundkursen som en helgkurs i augusti.

Våta övningar 23 juni

Vi övar olika former av kamraträddning, egenräddning, balans och kanske även en roll. Flera olika grupper.

Läckö kajakträff 26-28 juni

Vi åker till Läckö och deltar vid den årliga kajakträffen. Olika workshops, kurser, njutaturer och härligt kajakhäng med likasinnade under en hel helg. Häng på du med!

Vi siktar mot Fjuk i början av augusti

Vi hoppas på att vädret gör det möjligt för oss att paddla till Fjuk, Vi kom dit sommaren 2019 och det var en av de bästa turerna vi genomförde den säsongen. Turen är krävande både gällande utsatthet och längd.

När hösten kommer

Slutar vi inte att paddla. MEn turerna kräver lite mer förberedelser och bättre klädsel, torrdräkt blir ett krav när vattentemperaturen sjunker. Även den här hösten planerar vi fårflera fina paddlingar.

I vågor och surf

Intresset för adrenalinfyllda äventyr har ökat. Därför kommer vi attförsöka genomföra ett antal intro-tillfällen där  den som vill lära sig att hantera vågor och surf ska få sitt lystmäte. Detta är ju extremt väderberoende så därför är det svårt att datumsätta, men vi kommer att ha en intresselista med mailadresser och skicka ut erbjudande när vädret är det rätta.