Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Våra kajakturer

Planerade turer 2019. Här kan du läsa lite om turerna. Mer information får du om du går in under Äventyr där vi kommer att påannonsera våra turer och där du också kan anmäla dig. Varmt välkommen med oss ut - låt äventyret börja!

Tisdagspaddlingar

Från april till slutet av september kommer vi att paddla en enklare kvällspaddling. Vi gör uppehåll under semestermånaden juli. Samling för att vara på vattnet 18.00. Startplats varierar i början och slutet av säsongen. Vid några tillfällen är vi vid Olshammars småbåtshamn eller Medevi Brygga. Möjlighet att hyra kajaker via Vätternkajak. Ta alltid med något till fikapausen. För att ha koll på samlingsplats gå med i Facebookgruppen Kajaknätverk norra Vättern.

Pröva-på-paddlingar Tisdagar för nya paddlare

Varannan vecka under sommaren kommer vi att erbjuda enklare paddlingar för dig som är ny som paddlare. Då finns det flera ledare med som hjälper dig tillrätta. Vi paddlar i lungt tempo, tar en fikarast och coachar efter behov.

Vinderpaddlingar februari och mars

Årets  ledarledda vinterpaddlingar sker i februari och mars. När är lite beroende på isläget så ha koll på aktvitietskalendern.. Vi rör oss i skärgården och söker iskanten. Troligtvis har vi skärgården för oss själva. Turen är krävande, erfarenhet och torrdräkt ett måste.

Kallvattenpaddling i april

En njutatur då vi paddlar runt i för oss en ny sjö Storsjön. Följer stränderna och gör strandhugg. Vattnet är fortfarande kallt och det medför krav på paddelerfarenhet, egen kajak och bra klädsel.

Askersund Outdoor 24-26 maj

Vi finns med under festivalen och bjuder på turer både prövapå vid stranden och entimmesturer i Alsen mer info kommer.

Demo i samband med Askersund Outdoor

Vätternkajak kommer på besök med olika kajakmodeller och SUP:ar, möjlighet att pröva innan köp och bara prata kajak.

Nybörjarkurser - Paddelpasset Gul

Vi kommer att ordna nybörjarkurser i kajak. Du får lära dig grunderna för att få en behaglig kajakupplevelse. Du kan anmäla intresse till Kersti på mail kerstibecklarsson@friluftsframjandet.se 

Grundkurs - paddelpasset grönt

Vi prövar att genomföra kursen mot grönt paddelpass under ett antal kvällar i juni. Mer information kommer.

Gourmetur i juni

En riktig favorittur för den som vill både paddla och äta gott. Så här års kan det vara kul med både kikare och flora. En tur där även övernattning kan bli aktuellt.

Våta övningar 25 juni

Vi övar olika former av kamraträddning, egenräddning, balans och kanske även en roll. Flera olika grupper.

Läckö kajakträff 28-30 juni

Vi åker till Läckö och deltar vid den årliga kajakträffen. Olika workshops, kurser, njutaturer och härligt kajakhäng med likasinnade under en hel helg. Häng på du med!

Vi siktar mot Fjuk i början av augusti

Vi hoppas på att vädret gör det möjligt för oss att paddla till Fjuk, förra säsongen fick vi ställa in så vi hoppas på bättre tur.

Vrakspanartur 8 september

En lite enklare tur för den som inte hunnit bli så van. Vi utgår från Medevi och spanar efter vraken som finns i vikarna.

Höstpaddling 12 oktober

Det kan fortfarande vara varmt i vattnet och bli en härlig tur med sol och bad.

Bad och bus november

Det här är en kurs i kamraträddning då vi ger oss ut på lite mer exponerade platser och över i lite vågor. Du bör ha genomfört Våta övningar eller ha motsvarande kunskaper för att ha glädje av den här kursen. Eftersom vi vill ha vågor gör du en intresseanmälan och vi kontkatar dig när vädret är det rätta. Torrdräkt är ett krav. Vi går även igenom vad som gäller vid kallvattenräddning.

Luciapaddling

Det har blivit en tradition att paddla vid lucia. Vi smyckar våra kajaker, drar på tomteluvorna och tar sikte på en plats där vi kan göra upp eld och dricka lite medhav glögg.