Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Bergslagsleden

Bergslagsleden går som en pulsåder genom Örebroregionen. Med sina 28 mil är den en av Sveriges längsta vandringsleder. Leden startar i Kloten vid gränsen till Dalarna och slutar vid Stenkällegården långt ner i västgötadelen av Tiveden. Örebro Lokalavdelning har ansvaret för tre etapper av Bergslagsleden, etapp 4, 6 och 7.

Som förening har vi, Örebro Lokalavdelning, ansvaret för etapp 4 Nyberget - Uskavi, etapp 6 Hammarby - Digerberget och etapp 7 Digerberget - Mogetorp. Vår uppgift är att se till att underhålla sträckorna och hålla dem fräscha och fina. Vi behöver all hjälp vi kan få med detta! Gå gärna en bit på etapperna eller besök vindskydden, se om det behöver plockas lite skräp. Lederna är väldigt fina och det är ett resultat av hårt arbete och duktiga vandrare. Vill man ha ett dopp på vägen finns det möjlighet vid Pershyttan och Ramsjön, ett stenkast från leden på etapp 7.

Ett par gånger per år brukar vi samlas och se över lederna tillsammans under gemytliga former! Vill du följa med? Håll utkik här för aktuella datum!

Eller maila orebro@friluftsframjnadet.se

Läs mer om Bergslagsleden

Till hemsidan