Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Olika turers nivåer

Trygghet, njutning, utveckling. Vi vill att alla ska kunna njuta av sin tur.

Därför genomför vi olika turer med olika längd och utmaningar. Vi färdas alltid på ett tryggt sätt och anpassar turen efter gruppens förutsättningar.

Våra kvällspadlingar är lätta paddlingar som passar för dig som vill pröva kajakandet eller som vill ha en härlig stund på vattnet efter jobbet.

Tisdagspaddlingarna i Vättern har möjlighet att ha lite fler deltagare. Blir vi många delar vi oss i mindre grupper som rör sig med lite olika tempo och distans. Däremot fikar vi och avslutar kvällen tillsammans. Ibland har vi ett tema för kvällen.

Nybörjarkurserna genomför vi på våren och fokuserar då på grundpaddeltagen Efter det kan man med lätthet följa med på turer som är på lätt nivå.

De flesta dagsturerna är på mellannivå men det brukar förekomma någon som är lätt under säsongen. Längden på paddlingen ligger oftast runt 15-20 km men genomförs i ett trivsamt tempo. Ibland blir det lite vågor som busar till det med oss men ofta kan man välja väg efter gruppens kompetens. Turerna har olika teman och vi utgår från olika platser. Tid finns för att laga lunch ute och för en fikarast. På vårvintern och senhösten förekommer det dagsturer som räknas som krävande då vattnet är kallt och det krävs både torrdräkt och kunnande om kamraträddning för att få följa med oss ut.

Kamraträddningskursen - Våta övningar är tisdagen efter midsommar. Då vi tränar kamraträddning, balans, och självrädning under trygga förhållanden den är i Olshammar i Vättern Många kommer tillbaka år efter år då det är viktigt att fortsätta och träna kamraträddning och för att det är välidgt roligt. 2022 samarbetar vi med Karlsborgs LA och kan ta väldigt många deltagare. Varje ledare coachar 4 deltagare.

Vinterpaddling och senhöstpaddling gillar vi också. Då krävs alltid paddelvana, torrdräkt och kunskap i kamraträddning.

Vill du examineras för paddelpass gul eller grön nivå? Hör av dig till Kersti eller Bertil så kan vi försöka ordna det.