Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Långfärdsskridsko

Långa, nästan ljudlösa skär... en blek vintersol som får det stilla snöfallet att glimma. En känsla av fullständig frid. Få upplevelser slår en lyckad tur på långfärdsskridskor. Följ med du också!

Är du långfärdsskridskoåkare och vill ha sällskap på isen i Friluftsfrämjandets regi? Häng med! Turernas längd och svårighetsgrad varierar mellan tillfällena. Skridskoturerna planeras i förväg och genomförs när is och väder tillåter.

Vi lyser ut våra turer på email. Det är viktigt att du på din egen sida angivit intresse Långfärdsskridsko och naturligtvis tillåta oss att skicka email.

I vinter kommer vi arrangera kurser för nybörjare och för er som varit igång ett tag. Vi samarbetar med Örebro Långfärdsskridskoåkare så vi kan arrangera fler ledarledda turer. 

Vi har en egen sida på skridskonätet: https://ffor.skridsko.net/ 

Vi åker alltid i grupp

I Friluftsfrämjandet åker vi i grupp och ledaren avgör var turen går utifrån de is- och väderförhållanden som råder. För att du ska hamna med åkare som är jämnstarka med dig har vi ett graderingssystem. Det innebär att du kommer börja i en grupp där du kan känna dig säker och utvecklas vidare därifrån.