Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skidskola

Skid- och Snowboardskola under 2020

Vi vänder oss både till barn & vuxna och till nybörjare som till avancerade åkare. Läs igenom beskrivningen nedan innan ni gör er anmälan. Anmälan öppnar 1 december 2019. Välkomna!

Skid- och snowboardkurserna är uppdelade i olika pass och i varje grupp är det mellan 5-12 deltagare. Var noga när du bokar så du får rätt datum och rätt tid!

I år är kurserna indelade i Grön, Blå, Röd, Snowboard, och Vuxen samt förmiddag eller eftermiddag. Därför är det extra viktigt att du bokar in dig/ditt barn på rätt kurs. Ingen återbetalning sker. 

 

Att bli medlem i friluftsfrämjandet.

Barnmedlem (0-12år) 100kr

Ungdomsmedlem (13-25år) 170kr

Vuxenmedlem (26år och uppåt) 360kr

Familjemedlem 530kr 

BLI MEDLEM HÄR 

Vi strävar alltid efter att få så jämna grupper som möjligt. Dessutom är vi två ledare, vilket innebär att vi kan anpassa oss ytterligare efter individuella förutsättningar.

Alla ledare och elever bär självklart hjälm under utbildningen.

För att vara med i skidskolan 2020 ska du vara född 2014 eller tidigare. Du ska fylla 6 år under 2020.

 

Beskrivning Skidor

Grön = Lämmeln

Har aldrig provat. Lär sig glida, ploga, stanna, plogsvänga och åka lift. Åker i knattebacken.

 

Blå = Räven

Har provat tidigare. Fortsätter med plogsvängar och börjar lära sig parallella svängar. Åker i knattebacken och ev. i familjebacken.

 

Röd = Lodjuret

Åker själv ned för backen utan problem. Lär sig kortsväng, parallellsväng, skärande sväng, stavarbete och fartkontroll i all terräng. Tempot är högre. Mycket skidåkning. Stora backen.

 

Beskrivning Snowboard

Nybörjare

För dig som aldrig har provat eller har åkt väldigt lite (till exempel gått en nybörjarkurs men sen inte åkt mer). Lär sig hitta balansen, att glida, svänga, stanna och åka lift.

 

Fortsättning

För dig som kan åka ankarlift själv, svänga åt båda hållen, samt åka nedför Familjebacken (blå backe). Här vidareutvecklar vi svängteknik och åkglädje, förbättrar detaljer i åkningen.