Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Ledare

Skid och Snowboardledare, det är i Örebro det händer!

Friluftsfrämjandets utbildningar håller hög kvalitet och hjälpa till som skidlärare i Friluftsfrämjandet Örebro lokalavdelning kan öppna för många möjligheter i skidvärlden. Dessutom har vi väldigt roligt tillsammans!!

Vi söker ständigt nya ledare.

Om du tycker att det låter spännande så gör du redan nu en intresseanmälan till orebro.alpin@friluftsframjandet.se Skriv lite om dig och din bakgrund samt om du åker skidor eller bräda.

Så här ser skidledarutbildningar ut:

För att vara ledare och gå någon av våra utbildningar ska du vara medlem i Friluftsfrämjandet. Ett av Friluftsfrämjandets motto är att: Det enda som slår äventyret, är att leda det!

Intro

Utbildningen ger en inblick i vad ledarrollen handlar om och vilka krav som ställs på dig som ledare. Personlig åkfärdighet övas, du får information om Friluftsfrämjandet samt hur det fungerar att vara ledare i skidskolan. Efter en intro-utbildning kan du jobba som hjälpledare i skid- och snowboardskola i någon av våra lokalavdelningar runt om i Sverge. Du får då den praktik som krävs för att gå vidare till Utbildning1.

Utbildning 1

Utbildningen ger dig verktyg och metoder så att du självständigt kan leda grupper upp till nybörjarnivå med fokus på barn. Teknik, analys, metodik och pedagogik är riktad mot nybörjare. Den personliga åkfärdigheten och ledarrollen tränas och utvecklas. För att gå Utbildning 1 krävs godkänd Introutbildning och minst tio timmars skidskolepraktik samt god åkfärdighet. Efter Utbildning 1 kan du jobba som ledare i skid-/snowboardskola i någon av våra lokalavdelningar eller på en skidanläggning. Du får då den praktik som krävs för att gå vidare till Utbildning 2.


Certifiering: Krävs för att du ska kunna gå vidare till nästa utbildningsnivå.
Undervisningsnivå: Nybörjare med fokus på barn upp till parallella skidor.

Utbildning 2

Utbildningen ger dig verktyg och metoder så att du självständigt kan leda grupper upp til lavancerad nivå, samt organisera skidskoleverksamhet i lokalavdelningen. Metodik, teknik och analys är riktad mot medelgoda och avancerade åkare. Den egna åkfärdigheten prövas och övas med bland annat banåkning. För att gå utbildningen krävs Utbildning 1 och minst 30 timmars skidskolepraktik samt god åkfärdighet.


Certifiering: Krävs för att du ska kunna gå vidare till nästa utbildningsnivå.
Undervisningsnivå: Utveckling av parallell sväng, organisera skidskola.

Utbildning 3

Utbildningen ger dig verktyg och metoder så att du självständigt kan leda grupper upp till svart nivå, samt leda utvecklingsprocesser för skidledare i lokalavdelningen. Metodik, teknik och analys för åkare på alla nivåer. Den egna åkfärdigheten testas och utvecklas bl.a. i puckelåkning och offpist. För att gå utbildningen krävs Utbildning 2 och minst 30 timmars skidskolepraktik samt en kvalificerad åkfärdighet.


Certifiering: Krävs för att du ska kunna gå vidare till nästa utbildningsnivå.
Undervisningsnivå: Upp till svart nivå, leda utvecklingsprocesser för skidledare i lokalavdelningen.

Utbildning 4

Utbildningen ger dig verktyg och metoder så att du efter praktik och träning självständigt kan leda skidskoleverksamhet på alla nivåer samt ha möjlighet att ta Svensk Skidlärarexamen. Du får öva dig i att utveckla avancerade åkare. För att gå utbildningen krävs genomgången och godkänd Utbildning 3 eller motsvarande utbildning i annan svensk skidlärarorganisation, samt minst 30 timmars praktik i skidskola.


Certifiering: Krävs för att du ska kunna gå vidare till nästa utbildningsnivå.
Undervisningsnivå: Utveckla avancerade åkare samt kunna bli kursledare i Friluftsfrämjandet och ta skidlärarexamen.

Svensk skidlärarexamen

Efter Utbildning 4 ges möjlighet att ta Svensk Skidlärarexamen. Du prövas i alla skidlärarens nödvändiga kunskaper och kompetenser såsom teknik, metodik, undervisning och teoretiska kunskaper. Examen arrangeras av Svenska Skidrådet och är uppdelad i två delar, respektive del är 3-4 dagar lång.

 

Uppdaterad 2022-02-15

Ledare

Vi söker nya ledare till lokalavdelningen i Örebro Du kanske själv är intresserad av att bli skidlärare? Vi behöver alltid nya ledare till vår verksamhet! Om du är en glad, trevlig och ansvarsfull person som gillar att åka skidor/Snowboard och är intresserad av att utveckla din och andras skidåkning är du varmt välkommen!