Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Hävla 4 oktober

Den 4:e oktober vandrades ca: 6+6 km vid Gamla Hävla bruk med 12 deltagare.

Den 4 oktober samlades 12 vandrare för att vandra i trakterna av Hävla gamla smedja. Transporterna till smedjan var en gång i tiden omfattande och det finns därför gott om gamla färdvägar där smedjan är navet. Vi gick först söderut i en slinga på ca. 7km , rundade Östersjön ( inte att förväxlas att vattnet som omger Visby stift) och kom efter 5 km vandring till hängbron mellan Regnan och Östersjön. Där hade Torbjörn Falkeby redan gjort upp en fin brasa och vi fick
tillfälle att grilla korv och vad vi nu hade med oss.

Tillbaka till bilarna efter ytterligare ett par kilometers vandring delade vi upp oss lite. De som tyckte 7 km vandring var fullt tillräckligt åkte hem och vi andra 9 vandrare tog en runda norr om Hävla på 5 km. Återigen följde vi gamla vägar som inte var helt enkla att finna. En kolmilan passerades och Olle informerade om hur kolningen går till innan turen gick förbi Krokstad och vidare runt Axsjön. Vi kom på ett ställe igenom ett gammalt nedlagt odlingslandskap med många lövträd. Där vandrade en mängd hjortar som ganska lojt vek undan när vi kom. En väldigt vacker plats. Allt som allt blev det ca. 12 km vandring den dagen.

Noterbart är att en av deltagarna vid Hävla vandringen var från Linköping och hade hittat vår aktivitet på webben "Äventyr".

En kort resumé från
vandringsledare Olle m.fl.
tel: 073 5417369