Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

En barnledare och en skidledare har klivit in i regionstyrelsen

2019-09-26

Elin Rydin och Agnes Claesson tackade i våras ja till att bli nya ledamöter i regionstyrelsen, Friluftsfrämjandet Region Öst. Detta är två unga kvinnor med som bidrar med föreningskunskap och engagemang samt stort intresse för friluftsliv - ur olika perspektiv.

Vi har passat på att ställa några korta frågor till de nya ledamöterna för att ta dem lite på pulsen. Först ut är Elin Rydin från Kinda lokalavdelning och sedan följer frågor/svar från Agnes Claesson, Jönköpings lokalavdelning. Välkomna! 

Elin Rydin

Hej Elin Rydin! Berätta lite mer om dig själv och din bakgrund.

Jag är född 2000 och bor ca 1,5 mil utanför Rimforsa på en gård där jag bor tillsammans med mina föräldrar och min lillasyster.  Jag tog i våras studenten från Handel och service.

Som liten gick jag i Skogsmulle och Strövarna, för att några år senare bli värvad av min morbror att bli Mulle i Skogsmulle i några terminer... för att sedan ha gått över till att bli ledare. Nu har jag varit ledare i snart fyra år.

Varför friluftsliv och Friluftsfrämjandet? 

När man kommer ut och kan njuta av tystnaden eller pratet med umgänget är en riktigt skön känsla och med Friluftsfrämjandet finner man gemenskap där man kan få hjälp när man behöver det eller bara för att umgås.

Vad var det som fick dig att tacka ja till uppdraget att sitta i regionstyrelsen? 

Jag tackade ja då det verkar vara ett roligt och intressant uppdrag, där man kan få bidra med synpunkter och åsikter - men även lära sig något själv.

Vad är ditt favoritfriluftsäventyr? 

Jag älskar att vara i barngrupperna, att få se hur barnen ser på naturen och friluftsliv, hur de utvecklas och att jag kan lära dem något.

 

Agnes Claesson

Hej Agnes Claesson! Berätta lite mer om dig själv och din bakgrund.

Jag heter Agnes Claesson och är född 1994. Jag bor i Jönköping, är socionom och arbetar som skolkurator i Vaggeryds kommun.  Är medlem i Friluftsfrämjandet sedan tre år  och är främst aktiv inom snösektionen där jag är skidledare i Jönköpings lokalavdelning. 

Varför friluftsliv och Friluftsfrämjandet? 

Friluftsfrämjandet är en bred organisation som har mycket att erbjuda. Jag tycker om friluftsliv genom att vara ute i naturen och upptäcka naturens alla sidor. Jag har alltid varit ute i skogen, i skidbacken och på vattnet då jag varit scout i många år, har åkt skidor sedan jag var fem år samt varit aktiv seglare i några år.  

Vad var det som fick dig att tacka ja till uppdraget att sitta i regionstyrelsen? 

Jag brinner för barn och ungdomar samt skidåkning. Jag är också en person som tycker att alla ska ha rätt till friluftsliv. Det som fick mig att tacka ja till uppdraget att sitta i regionstyrelsen är att jag vill vara med och påverka. Så var det hedrande att få frågan också!

Vad är ditt favoritfriluftsäventyr? 

Mitt favoritfriluftsäventyr är att åka skidor i soluppgång och solnedgång och vara volontär under VM i Åre. 

Kontakta styrelsen

Vill du ställa frågor eller bolla tankar och idéer? Här hittar du kontaktuppgifterna till regionstyrelsen, Region Öst.

Läs mer