Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Säg hej till regionens nya ordförande

2020-05-07

Möt Karin Gustafsson från Kinda lokalavdelning. Här sätter hon sina ord på rollen som ny ordförande i Region Öst.

Jag känner mig lite omtumlad inför uppgiften att ta över efter Anders Ohlsson som lett region Öst i många år. Att ta över efter en person som satt så stort avtryck är inte det enklaste, men jag kommer att försöka så gott jag kan. Tillsammans med en bra styrelse och fantastiska anställda kommer det att gå bra.
Jag vill också passa på att tacka Martin Liepe och Esbjörn Peterson för gott samarbete de senaste tre åren. Jag kommer sakna era tankar och idéer i styrelsearbetet.

Ser framemot att covid-19 försvinner och att vi ska kunna återgå till en normal vardag. Min förhoppning är att de planerade ledarutbildningarna i höst kommer att genomföras med några tillägg av sådana som inte blivit av under våren.

Vem är då jag som numera kallar mig regionsordförande…

Jo, för att göra en lång historia kort är jag uppvuxen i Jönköping lokalavdelning där jag dels var Strövarledare och satt med i styrelsen som Ungdomsrepresentant i några år. Min första stora uppgift var Riksstämman i Åre. Efter några år flyttade jag och min man Tommy till Östergötland och 2011 gick vi med i Rimforsa lokalavdelning och bildade nuvarande Kinda lokalavdelning. Sedan dess har jag suttit som ordförande i Kinda lokalavdelning. I lokalavdelningen är jag för tillfället, förutom ordförande, Strövarledare och har en Skogsknopps grupp.
På regionnivå har jag suttit med i styrelsen i 3 år som styrelseledamot med fokus barn. Jag är engagerad i utbildningsteam barn och i utvecklingsgrupp barn. Det har blivit en hel del utbildningar genom åren och många härliga möten med nya ledare. Detta lägger jag nu vilande för att kunna fokusera helt på att vara ordförande.

Och vad händer då i regionen framgent? Jo, det jobbas på med Utblick i Isaberg och den fantastiska fortbildningshelg det är. Det verkar som det kan bli flera spännande dagar med mycket aktiviteter. Flera som redan visat intresse för att vara med och hjälpa till. Det känns som det finns ett uppdämt behov hos våra kursledare runt om i regionen och övriga Sverige.

Det kommer att ta ett tag för mig att bli varm i kläderna men jag ser fram emot att få komma igång.

Ha en skön vår/sommar och va friska!

Karin Gustafsson
Regionsordförande Öst