Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Alpin skidskola

Sollefteås lokalavdelning genomför skidskola i Hallstabacken varje vinter.

Äntligen är det dags för skidskola 2020!

Första omgången startar kl 18.00 onsdag 8/1, mail har skickats till alla deltagare som angivit en mailadress. För er som ska vara med på snowboard önskar vi att ni hör av er till hanna.vorman@gmail.com för att förboka ev hyrutrustning.

Vi kommer meddela på denna sida, via facebook samt mail om vi måste ställa in något tillfälle pga kyla (kallare än -15 två h innan start)

Första omgången är onsdagar v.2-v.6 

SKIDSKOLAN V.4 ONSDAG 22/1 INSTÄLLD - BACKEN STÄNGD!

Andra omgången är onsdagar v.8-v.13 (uppehåll v 10 sportlov)

Säsong 2020 erbjuder vi följande grupper:

  • Nybörjare skidor : Inga förkunskapskrav, åldersgräns 5år. Pris: 300kr.
  • Fortsättning skidor steg 1: Förkunskapskrav, du kan glida, svänga och bromsa i flackare backar samt åka lift. Pris:400kr.
  • Fortsättning skidor steg 2: Förkunskapskrav, du kan på ett kontrollerat sätt ta dig ner för de flesta backar och klarar liften själv. Pris: 400kr.

  • Freeskirers intro: Förkunskapskrav; Du kan åka kontrollerat med parallella skidor, du vågar mycket och har bra fart. i denna grupp får du prova på lite tuffare åkning och lära dig grunderna i de mindre hoppen. Krav på ryggskydd! Pris: 400kr.
  • Freeskiers: Förkunskapskrav: Du åker med god fart i alla backar och vill utveckla och finslipa din teknik i parken samt ute i backen. Krav på ryggskydd! Pris 400kr.
  • Vuxengrupp: För dig som vill komma igång med skidåkningen igen, eller som verkligen vill lära dig åka skidor. Kanske vill du bara slipa tekniken och hinna med barnen i familjen? Inga förkunskapskrav, vi anpassar efter gruppens önskemål och behov. pris: 400kr.
  • Snowboard nybörjare: Inga förkunskapskrav. Pris: 400kr

 I alla grupper är hjälm obligatoriskt. Vi rekommenderar ryggskydd för alla men har bara krav på ryggskydd i freeskiers grupperna. Liftkort ingår i avgiften. Utrustning finns att hyra i dalstationen om det behövs.

--------------------------------------------------

Friluftsfrämjandet i Sollefteå söker blivande skidledare. Är du en av dem? Vi du vara med och utveckla vår skidsektion? Kontakta oss så berättar vi mer.

--------------------------------------------------

Vid frågor kontakta någon av oss:

Hanna Vörman, hanna.vorman@gmail.com eller Palle Arnström, palle.arnstrom@gmail.com