Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Alpin skidskola

Sollefteås lokalavdelning genomför skidskola i Hallstabacken varje vinter.

SKIDSKOLA 2024

INSTÄLLD 15/1 pga kyla. Ny uppsstart nästa vecka den 22/1

Anmälan till 2024års skidskola öppnar 20231201 kl 18:00. Skidskolan kommer hållas i Hallstabacken med start 15 januari och pågå i 5 veckor likt tidigare säsonger.

Säsongen 2023 hade vi följande grupper, vi kommer uppdatera hemsida med 2024 års grupper när vi har klart med ledare och vilka dagar skidskolan kommer genomföras.

  • Nybörjare skidor : Inga förkunskapskrav, åldersgräns 5år. Pris: 500kr. MÅNDAGAR 5v start 15/1.
  • Fortsättning skidor steg 1, 2 och 3: Till dessa kurser finns bara en anmälan, Skidskola forstättning. Vi delar in barnen i lämpliga grupper vid första tillfället.
  • För steg 1: Förkunskapskrav, du kan glida, svänga och bromsa i flackare backar samt åka knapplift. Här fokuserar vi på att bli trygg i stora liften samt åka i den blå delen av slalombacken. Pris:500kr. Måndagar i 5v med start 15/1
  • För steg 2: Förkunskapskrav, du kan på ett kontrollerat sätt ta dig ner för blåa ooch röda backar och klarar av stora liften själv. Denna grupp kommer delas vid behov och passar även för dig som kan åka kontrollerat i de flesta backar, du vågar mycket och har bra fart. i denna grupp får du prova på lite tuffare åkning och strävar mot skärande svängar på parallella skidor..Pris: 500kr. Måndagar i 5v med start 15/1

  • För steg 3/mini freeskiers: I den här gruppen tränar vi mycket på fart och slipar på tekniken för skärande svängar. Samtidigt kommer gruppen introducera freeskiers begreppet och träna på grundtekniker i gröna hoppa, baklängesåkning, en skida mm. Vi rekommenderar ryggskydd även i denna grupp.
  • Freeskiers: Förkunskapskrav: Du åker med god fart i ALLA backar och vill utveckla och finslipa din teknik i parken samt ute i backen. Krav på ryggskydd! Pris 500kr. Måndagar 5v med start 15/1. 
  • Vuxengrupp nybörjare och fortsättning: För dig som vill komma igång med skidåkningen igen, eller som verkligen vill lära dig åka skidor. Kanske vill du bara slipa tekniken och hinna med barnen i familjen? Inga förkunskapskrav, gruppen kommer delas i två grupper efter behov. Vi anpassar efter gruppens önskemål och behov. Pris: 500kr. Måndagar i 5v med start 15/1

 I alla grupper är hjälm obligatoriskt. Vi rekommenderar ryggskydd för alla men har bara krav på ryggskydd i freeskiers grupperna. Liftkort ingår i avgiften. Utrustning finns att hyra i dalstationen om det behövs.

--------------------------------------------------

Friluftsfrämjandet i Sollefteå söker blivande skidledare. Är du en av dem? Vi du vara med och utveckla vår skidsektion? Kontakta oss så berättar vi mer.

--------------------------------------------------

Vid frågor kontakta någon av oss:

Hanna Vörman, hanna.vorman@gmail.com eller Palle Arnström, palle.arnstrom@friluftsframjandet.se