Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Äventyrliga familjen

Barnfamiljer

Äventyrliga familjen – fritidsaktivitet i naturen för stora som små

Vill hela familjen följa med ut i naturen? Vad kul! I Äventyrliga familjen kan alla vuxna och syskon följa med. Det där med ålder är inte så noga – vi hittar något som passar alla.

Till skillnad från Friluftsfrämjandets övriga barngrupper är detta en verksamhet där även föräldrarna förväntas ta en mer aktiv roll i aktiviteten. Hela tiden finns Friluftsfrämjandets ledare med som trygghet och inspirationskälla. Ibland kan ni ta hjälp av ledare från andra verksamhetsgrenar som är specialiserade för den aktivitet ni ska göra. 

I Äventyrliga familjen får ni: 

  • Lära känna naturen, ha roligt och få tid att umgås tillsammans med er egen och andra familjer 
  • Prova nya friluftsaktiviteter med erfarna ledare 
  • Få en fin gemenskap och friluftsminnen för livet 
  • En vana att vara ute och röra på sig året runt  

Hur ser ett äventyr med Äventyrliga familjen ut? 

Var ni ses kan se väldigt olika ut, det beror ju helt på vad ni vill hitta på. Kanske är det några timmar över dagen, eller är ni redo för en övernattning i hängmatta nu tro? Vi har ett antal träffar under våren och ett antal träffar under hösten. Ledarna anpassar äventyren efter grupperna. Främsta målet är att ge familjer tid att umgås och ha kul.

Roliga, lärorika och trygga äventyr 

Tillsammans med erfarna ledare får du och din familj uppleva naturen på ett både pedagogiskt och tryggt sätt. Ni får en gemenskap med andra familjer och lär er nya saker tillsammans vilket gör äventyret ännu roligare.

Alla Friluftsfrämjandets ledare i Äventyrliga familjen är utbildade för att leda barngrupper i naturen, och tar in andra ledares kompetens när det behövs. Såsom exempelvis vid paddling, skridskoåkning och klättring, vilket gör ditt äventyr roligt, lärorikt och tryggt. 

Vill du veta mer om aktiviteterna eller om du är intresserad att bli ledare inom Friluftsfrämjandet är du välkommen att höra av dig. Kontakta Cristina Waaranperä på 0730-487442 eller på cristina.waaranpera@friluftsframjandet.se.

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning