Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Kajak

Välkommen till Sollefteås kajaksektion! Sollefteå är en fantastisk plats och utgångspunkt för kajakpaddling. Här finns bland annat Faxälven och Ångermanälven som kan paddlas nedströms hela vägen ut till havet. Men även en hel del fina sjöar så som Storsjön, Knäsjön, Tunsjön med flera.

Kajakprogram 2020

13 Maj Onsdagspaddlingar startar

18 Maj Måndagar teknik och träning – alltid i Långsele – cirka en timme

9, 16, 23 Juni - tisdagar - bassängövningar på Risön

5 Juli prova på dag kl 12-14 i Långsele

26-27 Juni - paddling med övernattning - Fredag till Lördag - Knäsjön

10-11 Juli - paddling med övernattning - Fredag till Lördag - Storsjön Näsåker

7-9 Augusti - paddling med övernattning - Fredag till Söndag - Stor-Skällsjön Liden

21-22 Augusti - paddling med övernattning - Fredag till lördag - Höga Kusten

12 September - Nattpaddling

Friluftsfrämjandet i Sollefteå ordnar paddelaktiviteter under vår, sommar och höst. Friluftsfrämjandets aktiviteter leds av utbildade ledare. I Sollefteå arbetar vi kontinuerligt med att utbilda kajakledare för att kunna utöka verksamheten. Fler aktiviteter i form av kvälls- heldags- och helgturer, grundkurser och prova-på-tillfällen läggs ut på vår hemsida. Håll utskick.

Nu har vi i Kajakavdelningen i Sollefteå köpt 5 kajaker samt en kanadensare för dig som vill följa med oss på tur men inte har en egen kajak/kanadensare. Du är varmt välkommen att kontakta våra ledare om du vill vara med på våra paddlingar och hyra kajak av oss. Vi tar 150 sek i hyra (250 sek för icke medlem) och paddlingarna sker gemensamt med oss ledare.

Vill du veta mer om aktiviteterna eller om du är intresserad att bli ledare inom Friluftsfrämjandet är du välkommen att höra av dig. Kontakta grenledaren Cristina Waaranperä Tfn 073-0487442 eller Paul Arnström 070-5658756.