Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Våren går mot sitt slut...

2017-05-30

...även om det snöade i helgen. Nu börjar även vårens aktiviteter närma sig slutet.

Det har varit en fantastisk vår med många engagerade deltagare och ledare.

Vi har många barn i våra gröna grupper. Nu under våren har vi en knopp, två knytte, två mulle och två strövargrupper. Vi söker fler ledare som vill vara med och utforska naturen och dess möjlighet till lärande och aktiviteter med alla fantastiska barn vi har förmånen att vistas i naturen med. Vår förhoppning är att även starta en grupp Friluftsare, för de barn som passerat strövaråldern.

Vi har även tjugotalet fenomenala barn aktiva i bollskoj. En aktivitet där barnen får öva sitt bollsinne, motorik, samarbetsförmåga etc i leksamma former men även prova på diverse olika bollsporter på ett lättsamt sätt.

I vinter har vi haft slalombacken och serveringen öppen. Roligt med alla besökare och nya möten med människor. Vi har även haft skidskola i grupp, både i Gruvberget och på Pagla, för barn och även privatlektioner för barn samt vuxna. Fantastiska deltagare som tar sig an utmaningen ibland med glädje men även med ilska och tårar. Tyvärr har vi inte haft möjlighet att ta emot alla deltagare som önskat. Så även här behöver vi fler ledare, skidlärare.

Skip, travgång, öppen höft... Vi har kört och kör löpgrupper för vuxna och äldre tonåringar. I vinter var det en grupp löpare som körde inom- och utomhusträning. Nu i vår kör vi dubbla grupper utomhus. Riktiga toppen grupper där energin flödar. Vi kör olika former av löpning i varierande terräng men även löpteknik, styrka, rörlighet, teori m m

Nu är dock våren snart slut och vi tar nya tag inför hösten! Vi hoppas ni är med oss då också, antingen som deltagare eller ledare! :-)

Trevlig sommar på er!

(Är du intresserad av att bli ledare så hör av dig till boden@friluftsframjandet.se . Oavsett om du vill bli ledare i någon aktivitet vi erbjuder eller i något nytt. Vi ser gärna att fler aktiviteter startas upp såsom t ex paddling, utflykter, promenader, klättring, långfärdsskridskor, barnskridsko etc)