Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Välkommen till skidskolan!

Nu är anmälan öppen för skidskolan 2024!

 

Vi erbjuder skidskola för barn från 5 år och uppåt och kommer att ha en nybörjargrupp och en fortsättningsgrupp på lördagar. Skidskolan planerar att börja den 27 januari och träffas totalt 5 gånger. Sista gången blir det avslutning med uppvisning och diplom. 

Nybörjargrupp lördagar kl 11-12: Här bekantar vi oss med utrustningen, tränar på att glida, bromsa i plog och försöker svänga. Inga förkunskaper krävs. Vi startar den 27 januari i barnbacken. 

Fortsättningsgrupp lördagar kl 12.30-13.30: Vi tränar på att åka med parallella skidor, svänga i högre hastigheter och bromsa med kontroll. Vi tränar på att åka stora liften. Vid behov delar vi upp gruppen. Vi hoppas kunna starta den 27 januari, men det förutsätter att liften är igång. Förkunskaper: Du kan glida, svänga och bromsa i barnbacken med någorlunda kontroll. 

 

Anmälan: asele@friluftsframjandet.se . Antalet platser är begränsade.
Uppge namn och personnummer för barnet, eventuella förkunskaper samt telefonnummer till vårdnadshavare. 

Sista anmälningsdag: 25 januari

Minimiålder: Barnet ska fylla 5 detta år.

Deltagaravgift: 250kr + medlemsavgift

 

För att delta i Friluftsfrämjandets skidskola krävs ett medlemskap i Friluftsfrämjandet. Detta är för att vår försäkring skall gälla om en olycka inträffar. Vi hjälper dig gärna att teckna medlemskap.

Medlemspriser

VUXEN - 26 år och äldre            380 kr

UNGDOM - 13-25 år                  180 kr

BARN - 0-12 år                    110 kr

FAMILJ                                     550 kr

Friluftsfrämjandet har en fast medlemsperiod. Medlemsperioden sträcker sig från den 1 oktober till 30 september nästkommande år. Medlemskapet baseras på det år som du fyller år.

 

Utrustning
Hjälm är obligatoriskt. Kläder efter väder, varma vantar och lämpliga pjäxor och skidor. Stavar behövs inte i skidskolan. Det är bra om ni har testat så att pjäxorna passar i skidorna och kollat att ni har rätt inställningar innan skidskolan startar.

--------------------------------------------------

Du som ungdom eller vuxen kanske också skulle vilja prova att åka slalomskidor eller utveckla din teknik? Hör av dig till oss så tittar vi på möjligheterna att ordna en privatlektion eller grupplektion om ni är flera intresserade.

--------------------------------------------------

Vill du vara med som ledare eller hjälpledare i skidskolan?

Är du snowboardåkare och vill hjälpa fler att upptäcka tjusningen med bräda?

Ingen tidigare utbildning krävs! Att du är intresserad av skid- eller snowboardåkning räcker långt. Vi lär dig att blir en bättre åkare och hur du lär ut till andra. Kontakta oss så berättar vi mer.

--------------------------------------------------

Kontakt: Facebook-logga mail loga