Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Barnverksamheter

I Västerås har vi just nu följande grupper igång: Skogsknopp(1-2 år), Skogsknytte(3-4 år), Skogsmulle(5-6 år) och Strövare(7-9 år). Efterfrågan på barngrupper är stor. Vi önskar att vi kunde ge plats åt alla barn som vill vara med, men vi saknar idag ledare för att göra detta möjligt. Vill du, eller känner du någon som vill hjälpa oss att ge barnen en chans att få uppleva naturen på nära håll? Vi hjälper dig att komma igång genom utbildning och rådgivning. Just nu söker vi ledare för alla åldersgrupper, se nedan. Våra grupper är ofta fulla och tidigare deltagare har förtur till nästa termin. Den 10 augusti och 10 januari släpps eventuella lediga platser till grupperna på vår hemsida. Då är det först till kvarn som gäller.

Kontakta oss om du vill veta mer om att vara ledare eller har andra frågor om vår barnverksamhet.:

Skogsknopp 1-2 år. Vi känner, luktar, smakar, upplever och upptäcker det som finns och lever i naturen. Tillsammans med vuxna får barnen sin första nära kontakt med naturen. 

Skogsknytte 3-4 år. Vi får vana att röra oss i naturen och utvecklar vår motorik när vi hoppar över stock och sten. Med hjälp av lekar, ramsor och sånger lär vi oss om naturen och att man måste vara rädd om den.

Skogsmulle 5- 6 år. Tillsammans med Skogsmulle och genom lek och sång upptäcker vi naturen och blir vänner med skogens vanligaste växter och djur. Vi lär oss vara ute i alla väder och att vara rädd om naturen.

Strövare 7-9 år. Vi drar iväg på äventyr, ordnar en lägerplats, lär oss att använda kniv, karta och kom­pass. Barnen lär sig att fungera i en grupp och ta hänsyn till både natur och människor.

Frilufsare 10-13 år. Vi ger oss iväg på längre strapatser. Vi lär oss att slå läger, lagar mat, umgås och gör spännande övernattningar.