Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2022-01-10)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Tack för din anmälan!

Kul att du vill bli ledare. Detta händer nu:

  1. Dina kontaktuppgifter skickas till en lokalavdelning nära dig.
  2. Du kommer att bli kontaktad av lokalavdelningen inom 2 veckor.
  3. I väntan på nästa utbildningstillfälle så delta gärna i våra aktiviteter eller engagera dig som hjälpledare. Det ger dig inblick i verksamheten och gör att du lär dig mer om grenen.

Våra lokalavdelningar arbetar ideellt och därför kan återkoppling ibland dröja. Ta kontakt med oss på medlem@friluftsframjandet.se ifall du inte hört något inom 2 veckor.

OBS:Vi ser att covid-19 och de skärpta allmänna råd som Folkhälsomyndigheten utfärdat påverkar vår utbildningsverksamhet av nya ledare. Tyvärr kan vi inte utbilda så många som vi normalt brukar göra, vilket kan komma att påverka din intresseanmälan.

trappan_1-3ledare.jpg

Några ord på vägen...

Kom ihåg:

För att få bli ledare hos oss ska du:

  1. vara medlem
  2. vara en god företrädare för Friluftsfrämjandet
  3. ha stöd av din lokalavdelning
  4. ha genomfört e-utbildningen om Friluftsfrämjandets värdegrund
Vi rekommenderar dessutom att du har gått en första hjälpen-utbildning de senaste två åren.

Möt våra ledare

Anna, naturparkour

Det jag älskar med naturparkour är att skapa friluftsupplevelser som är lätta att ta del av. Vi brukar ses i någon stadspark eller ett friluftsområde som är lätt att ta sig till kollektivt.

Babek, vandring

–Naturen kom in i mitt liv ganska sent. Så när jag leder ungdomar ut i naturen är det som om jag återupplever min ungdom, fast från en annan vinkel.

Malin, vildmarksäventyr

–Det är viktigt att inte behöva förändra sig för att få vara med. Att naturen och friluftslivet är för dem, där de får vara precis som de är. Med olika bakgrund. Med eller utan diagnoser.⁠⠀

Kristian, vildmarksäventyr

–Det är mötet med människor. Det är därför jag gör det. Det finns ingenting man får så mycket energi och inspiration från som att dela en stund med någon.

Katarina, Skogsmulle och skogens värld

Medan vi läste Bamse i ficklampans sken, ven fjällvinden och regnet smattrade på tältduken från tvären. Han var 3,5 år och tjöt av lycka i sovsäcken. Regn betyder ju geggamoja! När vi någon timma tidigare hade stått med tio andra familjer dubbelvikta i blåsten uppe på Nipfjället, insåg vi att det inte riktigt var det vi hade sett framför oss.

Carl, ledare skidor

1986 gick jag min första ledarkurs – intro skidor. Idag är jag ledare i skidskolan, men utbildar även nya ledare och kursledare. Men jag är lika mycket deltagare. Det är ofta man träffar mig på skridskoturer, på paddlingar, längdturer, klättringar eller på cykeln...