Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Möjlighet att engagera dig i vår styrelse

2024-01-15

Vill du bidra till friluftsaktiviteter för alla åldrar, social gemenskap och ett fortsatt aktivt Friluftsfrämjandet Mälaröarna? Då finns möjlighet att engagera dig i vår styrelse.

Vi tar emot intresseanmälningar till rollerna som styrelsemedlem och styrelsesuppleant. 

 

Vem är du?

Du är medlem eller ledare i föreningen. Du drivs av att bidra i en ideell verksamhet, att stötta våra ledare och att verka för ett aktivt friluftsliv på Mälaröarna. Du är prestigelös, kan ta dig an och driva olika uppgifter i en styrelse. 

Kanske har du tidigare erfarenhet av föreningsliv, men det är inget krav. Du kan ha ett specialintresse som kan vara ett tillskott i en styrelse, exempelvis intresse för sociala medier. Du kan också ha intresse av att arrangera vår populära Bytesmarknad, att arrangera träffar och vidareutveckling för våra ledare m.m.

Är du eller har nyligen varit verksam i föreningens barnaktiviteter är det också en bra erfarenhet, då vi önskar att barnverksamheten blir representerad i styrelsen. 

 

Vad ger uppdraget dig?

Du får en fin gemenskap och god insikt om vår verksamhet och de drygt 100 ideella ledare och funktionärer som skapar våra friluftsaktiviteter. Du får erfarenhet av ideellt arbete, styrelsearbete och föreningsliv. Du kommer till en styrelse i en välskött förening med god arbetsordning, god ekonomi och en struktur för styrelsearbetet. I styrelsen finns stor erfarenhet och ett starkt engagemang för friluftsliv. Styrelsen har vissa fasta roller (sekreterare, kassör), men arbetar i övrigt prestigelöst och delar på uppgifterna.

 

Förutsättningar för uppdragen

Styrelsen består för närvarande av en ordförande, fyra styrelsemedlemmar och en suppleant. Ambitionen är att öka antalet styrelsemedlemmar och suppleanter. 

Möten hålls ungefär en gång per månad på vardagskvällar (ca 1,5 timme per gång), med uppehåll under sommaren. Mötena sker omväxlande digitalt via Teams och fysiskt. Ambitionen är att styrelsearbetet inte ska vara för tidskrävande.

Mellan styrelsemötena kan du ha uppgifter att driva beroende på vilka frågor som är aktuella. Det kan även förekomma ledarträff på någon helg under året. 

Styrelseledamot sitter på två år, suppleanter på ett år. Suppleanter deltar på ordinarie styrelsemöten. Alla uppdrag är ideella och utan ersättning.

 

Styrelsemedlemmar väljs av årsmötet. Valberedningen nominerar kandidater till årsmötet.

 

Vill du engagera dig? Gör din intresseanmälan via formuläret här eller skicka ett mail till oss i valberedningen.

 

Valberedningen består av Agneta Magnusson (agneta.magnusson@friluftsframjandet.se) och Johan Swedbrink (johan@fotograf-swedbrink.se). Kontakta oss om du har frågor. 

Du kan också kontakta valberedningen om du har förslag på personer som du tycker skulle passa i styrelsen.  

  • Visste du att…
  • Friluftsfrämjandet Mälaröarna har över 100 ideellt engagerade ledare och funktionärer som drivs av att skapa friluftsupplevelser.  
  • Vi har aktiviteter både för barn, ungdomar och vuxna.
  • Vi har över 1.000 medlemmar och är därmed en av de större lokala avdelningarna inom Friluftsfrämjandet i Sverige.
  • Vår verksamhet har en stor bredd; barn- och ungdomsgrupper, skidskola, vandringar, kajak,långfärdsskridskor, skridskobana, längdskidor, swimrun och motion och mycket mer.