Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skridskoskola - barn från 5 år

För alla från 5 till 100 år

I vår skridskoskola har vi kurser från nybörjare till avancerat!

Kurserna omfattar sex tillfällen. En kurs på hösten och en kurs på vårterminen. 


Vårens kurs startade söndagen den 14 januari, 2024.
Höstens kurs startar lördagen den 9 november, 2024.

Anmälan öppnas upp vecka 41 respektive vecka 48. www.friluftsfrämjandet.se/jarfalla 

 Skridskoskola med olika nivåer baserade på förkunskaper

Barnen de första grunderna i att åka framåt, bromsa, svänga, vända och åka bakåt. Genom roliga och spännande lekar som tillfredsställer barnens behov av fantasi och rörelse inspirerar ledarna barnen till träning och kunskap i skridskoteknik. Barnen delas in i mindre grupper utifrån kunskap och erfarenhet.
Ni anmäler barnen utifrån vad de kan, närmare förklaring finns vid respektive grupp vid anmälan.

Skridskoträning 

När barnen har gått ett par år och behärskar grunderna väl, är det dags att lära sig mer skridskoteknik. Vi  tränar på att få upp farten och att bromsa tvärt, både med plogbroms och hockeystopp, översteg, saxa framåt och bakåt, snabba vändningar, åka riktigt snabbt och våga mer. Vi lär oss också att använda boll och klubba. Vi blandar teknikövningar, lekar, tävlingar och bandy. Vi delar också här in barnen i mindre grupper vid olika teknikövningar.

Utrustning

Välslipade kridskor samt skridskoskydd. 

Hjälm och tjocka vantar är obligatoriskt på isen. Även om det är varmt i luften skyddar vantarna händerna vid ett eventuellt fall. Hjälmen (godkänd för skridskoåkning) ska vara inställd så att panna och nacke skyddas. Köp en ställbar hjälm, så att den kan ändras när barnet växer. Mössa behövs inte under hjälmen då vi åker inomhus.

I skridskoskolan behövs inte munskydd eller galler.
Det är viktigt att skridskorna är välslipade med skålslipning. Skridskorna ska slipas minst en gång per år eller ännu oftare.

Använd kläder som går att röra sig i och inte glipar i midjan. Se till att kläderna är rena eftersom vi inte vill ha sand och smuts på isen. När barn ska lära sig att åka skridskor är det viktigt att skridskorna inte är för stora. Köp inte skridskor att växa i. Ta för vana att besöka vår årliga bytesmarknad på hösten där urvuxna skridskor kan säljas och nya, i rätt storlek, kan inhandlas till ett förmånligt pris.

Mer information om utrustning: https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/kunskap--guider/skogsmulle-och-skogens-varld/sa-valjer-du-ratt-hjalm-och-skridskor-till-barn/

 

Skridskoskolan i förskolan

Friluftsfrämjandet i Järfälla har även skridskoskola på förskolan I Ur och Skur Skogsbacken.

Våra skridskogrupper

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning

Vi vill bli fler!

Gillar du att åka skridskor och vara med som glädjespridare på isen med oss. Tveka inte, kontakta oss! Vi hjälper dig med utbildning.

Maila oss