Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Paddling - Caroline

Ligger i på ryggen i en sjukhussäng på SöS och vickar på mina tår. Det verkar finnas funktion i händer och fötter men vad har hänt med resten av kroppen?

Hur hamnade jag här?

Så här efteråt vet jag att jag och min ena dotter var på väg i bilen till en kvällsträning med orienteringsklubben Ravinen. Familjens liv var fyllt av träningar och tävlingar i den helt klart beroendeframkallande sporten Orientering. En ung kille med nytaget körkort hade lånat pappas bil och tappat kontrollen, frontal krockat med oss. Min dotter klarade sig fint men jag råkade värre ut.

Mycket titan skruvades in och när jag efter många veckor började kvickna till funderade jag på om det kunde finnas något sätt att komma tillbaka till orienteringen. Det gick fortfarande inte att röra på benen. Då föddes en tanke på att jag skulle kunna bli handikappidrottare. De är ju supertuffa! Kanske skulle jag kunna bli bra på kajak.

Jag bodde vid den tiden ute på Värmdö och bryggan låg nära huset. Väl hemma i rullstol såg jag till att köpa min första kajak. Den hade en stor sittbrunn för att jag själv skulle kunna komma i och ur. Vilken underbar känsla att få använda kroppen igen! Jag hade verkligen längtat efter att få ”ta ut mej” fysiskt, svettas och få puls. Att paddla på havet gav inte bara fysisk träning utan nästan samma känsla som när man plöjer fram i skogen på jakt efter orienteringskontroller. Ett meditativt tillstånd, flow och vara ett med naturen.

Nu visade det sig att paddla kajak var en mycket bra rehablitering för mej. Snart kunde jag ta kryckorna till bryggan för att själv paddla en timme eller två. Jag började även gå i skogen och efter två år kunde jag tävla i min älsklingssport igen.

Livet hade nu gett mej ytterligare ett intresse, paddling på havet.

Så upptäckte jag friluftsfrämjandet och jag följde med på kajakäventyr som jag inte kunnat genomföra på egen hand. Turerna med kunniga ledare gav trygghet och jag fann nya vänner som hade samma livsstil som jag.

I augusti detta första år med Friluftsfrämjande Haninge fick jag möjlighet att delta i ”Räddningsövningar i vågor och vind”.Dagar som innehöll jätteroliga och lärorika övningar.

På morgonen dag två vaknar jag i mitt tält och ligger och tänkte på min ”resa”.

Öppnar tältet… Vilken fantastisk utsikt!

Ligger på rygg på en luftmadrass och vickar på mina tår …Hela kroppen mår bra och jag njuter av LIVET.

Caroline