Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Barnverksamheter

Vill du anmäla ditt barn till vår verksamhet? Du hittar respektive grupp bland våra Äventyr, klicka på rubriken ENKÖPING. Där kan anmälan göras.

Skogsknopp 1-2 år. Vi känner, luktar, smakar, upplever och upptäcker det som finns och lever i naturen. Tillsammans med vuxna får de sin första nära kontakt med naturen.

Skogsknytte 3-4 år. Vi får vana att röra oss i naturen och utvecklar vår motorik när vi hoppar över stock och sten. Med hjälp av lekar, ramsor och sånger lär vi oss om naturen och att man måste vara rädd om den.

Skogsmulle 5- 7 år. Tillsammans med Skogsmulle och genom lek och sång upptäcker vi naturen och blir vänner med skogens vanligaste växter och djur. Vi lär oss vara ute i alla väder och att vara rädd om naturen.

Barnskridsko från 5 år. Vi övar oss att åka framåt, bakåt och att bromsa. Vi leker med boll och klubba och provar enklare konståkning. Barnen övar upp sin grovmotorik, koncentration och lär sig hålla balansen.

Strövare 7-9 år. Vi drar iväg på äventyr, ordnar en lägerplats, lär oss att använda kniv, karta och kom­pass. Barnen lär sig att fungera i en grupp och ta hänsyn till både natur och människor.

Frilufsare 10-13 år. Vi ger oss iväg på längre strapatser. Vi lär oss att slå läger, lagar mat, umgås och gör spännande övernattningar.

Kontakt och information

Barnskridsko
Christer Toresäter toresater@hotmail.com 073-771 73 32

Övriga barnverksamheter i Enköping/Bredsand
Cecilia Fogelstrom cecilia.fogelstrom@friluftsframjandet.se 0722-527407

Övriga barnverksamheter i Örsundsbro
Per Måwe pmawe@yahoo.se 0706-703423