Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Barnverksamheter

Vill du anmäla ditt barn till vår verksamhet? Du hittar respektive grupp bland våra Äventyr, klicka på rubriken ENKÖPING. Där kan anmälan göras.

Skogsknopp 1-2 år. Vi känner, luktar, smakar, upplever och upptäcker det som finns och lever i naturen. Tillsammans med vuxna får de sin första nära kontakt med naturen.

Skogsknytte 3-4 år. Vi får vana att röra oss i naturen och utvecklar vår motorik när vi hoppar över stock och sten. Med hjälp av lekar, ramsor och sånger lär vi oss om naturen och att man måste vara rädd om den.

Skogsmulle 5- 7 år. Tillsammans med Skogsmulle och genom lek och sång upptäcker vi naturen och blir vänner med skogens vanligaste växter och djur. Vi lär oss vara ute i alla väder och att vara rädd om naturen.

Barnskridsko från 5 år. Vi övar oss att åka framåt, bakåt och att bromsa. Vi leker med boll och klubba och provar enklare konståkning. Barnen övar upp sin grovmotorik, koncentration och lär sig hålla balansen.

Strövare 7-9 år. Vi drar iväg på äventyr, ordnar en lägerplats, lär oss att använda kniv, karta och kom­pass. Barnen lär sig att fungera i en grupp och ta hänsyn till både natur och människor.

Frilufsare 10-13 år. Vi ger oss iväg på längre strapatser. Vi lär oss att slå läger, lagar mat, umgås och gör spännande övernattningar.

TVM Tre vildmarksmål från 14 år. Vi ger oss iväg på flerdagarsäventyr, vi utforskar skogen-fjället­vattnet och provar på allt från kajak till klättring och vandring.

 

Kontakt och information

Barnskridsko
Christer Toresäter toresater@hotmail.com 073-771 73 32

Övriga barnverksamheter i Enköping/Bredsand
Daniel Andersson danielandersson708@gmail.com 070-695 46 48

Övriga barnverksamheter i Örsundsbro
Mats Norberg matsnorberg@outlook.com 072-467 72 88