Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandet på Almedalsveckan 2024

Friluftsfrämjandet finns på plats under Almedalsveckan 2024. Kom och prata med oss om hur vi får fler i rörelse, vilka samhällsnyttor friluftslivet ger och hur vi gemensamt stärker folkhälsan.

Hur bidrar friluftslivet till folkhälsa, livsglädje och fysiskt och psykiskt välmående? Hur kan friluftslivet vara en del i att bygga integration och kunskap om naturen och allemansrätten? Det vill vi prata om under Almedalsveckan. 

Friluftsfrämjandet toppar i år Verian Groups (f.d. Kantar Publics) anseendeindex bland ideella organisationer. Det är ett viktigt kvitto på den kvalitet som våra äventyr och aktiviteter håller, men också att vi är en positiv kraft i samhällsutvecklingen. Svenska folket har en stark relation till friluftsliv och det välbefinnande som kommer med att röra sig i naturen. Något som Friluftsfrämjandet skulle kunna ge fler, med rätt förutsättningar.  

Aktiviteter som Friluftsfrämjandet arrangerar eller deltar i: 

Onsdag 26 juni, kl 16:30-17:15 

Sverige slår världsrekord i stillasittande - var är de politiska lösningarna? 

Torsdag 27 juni, kl 13:30-14:15

Friluftsliv för psykisk hälsa 

Metoden Häng med oss ut 

I Almedalen kan du också träffa våra ledare från Häng med oss ut, som är en metod för att hjälpa personer med psykisk ohälsa. Metoden bygger på att utbilda personal inom till exempel socialpsykiatrin, så att de ska kunna ta med sig klienter och brukare ut i naturen.

Kärnvärdena är samma som vid Friluftsfrämjandets alla äventyr: ledarlett rörelsebaserat friluftsliv i gemenskap. Skillnaden är att vi genom Häng med oss ut utbildar personer inom vård och omsorg att använda friluftslivet som en del i deras verksamhet. 

Träffa oss i Almedalen

Hör gärna av dig om du vill bjuda in oss till ett panelsamtal eller planera in ett möte:

Helena Paues, kommunikationsstrateg

helena.paues@friluftsframjandet.se

Medverkande från Friluftsfrämjandet:

Kristina Ljungros, Generalsekreterare 

Helena Färnsten, Kommunikationschef 

Helena Paues, Kommunikationsstrateg 

Ola Bergqvist, Projektledare Friluftsliv och psykisk hälsa 

Per Danstad, Peer-Support Friluftsliv och psykisk häslsa 

Truls Neubeck, Chef för Friluftsakademin och regionstöd