Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2022-01-10)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

a a a

Naturparkour

Att utmana sig själv genom att passera olika hinder och underlag gör Naturparkour till ett roligt sätt att ta sig fram i naturen. Du deltar utifrån dina egna förutsättningar och får lära dig grundläggande teknik och säkerhetstänk. Rörelseglädjen står i fokus.

kille gör naturparkour

Kom igång med naturparkour

För att komma igång behöver du eller din familj vara medlemmar i Friluftsfrämjandet. Efter det kan ni leta efter spännande äventyr här på hemsidan eller ta kontakt med den lokalavdelning som håller till i en skog nära dig. Alla Friluftsfrämjandets ledare har genomgått vår ledarutbildning och vet hur man anpassar verksamheten utifrån gruppen. Det gör äventyret roligt, tryggt och lärorikt.

Bli medlem och följ med på äventyr

Friluftsfrämjandets naturparkour är populärt, och ibland bokas aktiviteterna upp snabbt. Bokningen sker oftast här på Friluftsfrämjandets webbplats. Sök på naturparkour under Hitta äventyr, eller scrolla ner på denna sida. Om du inte hittar något här på webben kan det vara en bra idé att ta kontakt med Friluftsfrämjandet på orten där du bor. Här hittar du Friluftsfrämjandets lokalavdelningar.

För att boka in dig eller ditt barn på ett äventyr behöver den som ska vara med vara medlem i Friluftsfrämjandet.

Som medlem får du tillgång till tusentals olika äventyr, över hela Sverige och året runt. Dessutom får du Magasin Friluftsliv hem i brevlådan 4 gånger/år och fina medlemserbjudanden som gör utrustning, upplevelser och resor lite billigare. Dessutom stöttar du vårt arbete för allemansrätten och friluftsliv för alla.

Bli medlem

Delta på tusentals äventyr
Vi anordnar aktiviteter över hela landet, året runt
Erbjudanden från partners
Rabatt på resor, upplevelser och utrustning
Stöd vårt arbete
Vi arbetar för att bevara allemansrätten och ett friluftsliv för alla
Magasin Friluftsliv
Du får vårt medlemsmagasin 4 gånger per år
Bli medlem

Sveriges största friluftsorganisation

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. I 128 år har vi värnat allemansrätten och främjat friluftslivet. Som organisation strävar vi efter att spegla samhällets mångfald och erbjuda verksamhet som är välkomnande, anpassad och trygg för alla.

Med över 100 000 medlemmar, 7 000 ledare, 300 lokalavdelningar, verksamhet i 500 förskolor och skolor och skidskola i 80 skidbackar är Friluftsfrämjandets Sveriges största friluftsorganisation.

Om du har en fråga kring Friluftsfrämjandet eller naturparkour, kontakta din lokalavdelning. Du är också välkommen att kontakta medlemsservice.

20170827_Hellas_tjej_tictac-42.jpg

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.

Inspiration

Bli ledare i naturparkour

Är du intresserad av att bli ledare i naturparkour? Grunden till Friluftsfrämjandets parkouräventyr är att vi lär oss tillsammans – ledarens roll är att lägga upp pass, se till att gruppen är trygg och har roligt. Du som ledare kan också inspirera gruppen via rörelser, liksom vem som helst av deltagarna också kan göra.

Don

–Parkour för mig är till stor del att hitta balans, både mentalt och fysiskt. Staden blir till slut lite fyrkantig. Naturen däremot är mycket mindre förutsägbar.

Anna

Det jag älskar med naturparkour är att skapa friluftsupplevelser som är lätta att ta del av. Vi brukar ses i någon stadspark eller ett friluftsområde som är lätt att ta sig till kollektivt.

Kika

Jag var så glad när vi gjorde ett naturparkourevent på Järvafältet förra året. Det var jätteroligt att se hur barn, unga och vuxna testade hopp och tricks tillsammans!

Skicka in en intresseanmälan