Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Så ser du djurens spår på sommaren

När träden är i full grönska finns det massor av ställen för djuren att gömma sig på. Det är inte ofta du ser dem när du själv är i naturen, men du kan spåra dem på olika sätt för att se att de varit där!

Här är några olika tecken som du kan leta efter för att se om ett djur har varit på platsen. 

Rådjurets Lega

En lega är en plats på marken där rådjuret sparkat bort alla rötter, kvistar och blad. Den gör det där den väljer att lägga sig.

Harens matplats

Du kan se var haren har käkat sin frukost, lunch eller middag genom att kolla på träd och buskar. Där gnager haren sig mätt och det ser ut som om någon klippt av grenarna med trägårdsax.

Du kan också hålla utkik efter spillning! Där haren ätit brukar man också hitta små runda kulor spridda över marken – det är harens bajs.

Växlar

Visste du att djurens vägar i skogen kallas växlar? Det är där flera eller enstaka djur går ofta och de ser ut som mindre stigar. Håll åtkik på ditt nästa skogsäventyr!

Småbarnstid i naturen

På våren föds många ungar, och när det blir sommar är det många av djurens ungar som ger sig ut för att utforska naturen, växa och bli stora. Det är bland annat därför Allemansrätten säger att man ska hålla sin hund kopplad mellan 1 mars – 20 augusti så att ungarna kan få växa sig stora i lugn och ro.

Hitta äventyr för barn

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning