Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Aktuellt

Cykelorientering

Ta med familj, grannar, vänner eller njut av egentid i naturen på cykel med kartan i hand. Du behöver inga förkunskaper eller speciell utrustning. Kläder för utevistelse räcker bra. Se fram emot frisk luft och motion - har du tur kan du också vinna priser.

Friluftsfrämjandet på Tjörn kommer under perioden 1/5 till 30/9 2024 att arrangera en cykelorientering på delar av Tjörn. Årets karta kostar 100 kr. Den kommer att ha 48 kontrollpunkter och ett blad med lika många bilder. Kartan finns att köpa på Tjörns turistbyrå i Skärhamn och på ICA nära Höviksnäs. Det går även bra att köpa kartan och bilder som PDF genom att skicka mejl till fam.torneus@telia.com

Nytt för i år är att man kan vara med och tävla även om man inte har någon cykel då 24 av kontrollpunkterna ligger i eller i närheten av Skärhamns centrala delar och passar alldeles utmärkt för en promenad.

Matcha bild och plats

Med karta i hand och sittandes på cykeln är det bara att ge sig ut. Uppgiften är att besöka kontrollpunkterna och ta reda på vilken bild som är tagen vid vilken kontrollpunkt. Det sitter ingen skärm eller annan markering vid kontrollerna. Du måste veta att du är rätt på kartan och därifrån söka om platsen stämmer överens med någon av bilderna. När du vet vilken kontroll och bild som passar ihop, skriver du kontrollnumret i vita rutan på rätt bild.

Att tänka på

Vi försöker att hålla oss så mycket som möjligt på det mindre vägnätet eller på cykelvägar och bara i undantagsfall på de mer trafikerade vägarna. Oavsett var vi är och cyklar så kom ihåg att använda cykelhjälm! Du behöver aldrig ta dig in på privat mark eller annan tomtmark för att hitta bildmotivet. Det är absolut förbjudet att cykla på någons privata mark.

För många blir det för långt att cykla hela sträckan på en gång. Dela gärna upp den i etapper, förslag på etapper kommer tillsammans med kartan och bildbladet. Ta med familjen, grannarna eller vänner, så kommer ni få en givande naturupplevelse, uppleva nya platser och få motion på köpet.

När du cyklat färdigt

Vill ni vara med och ha chans att vinna fina priser så skickar ni in bildbladet senast 10/10 till:

Friluftsfrämjandet Tjörn

c/o Håkan Torneus

Svanvik 330

47172 Hjälteby

 

Det går även bra att skicka lösningen på mejl till fam.torneus@telia.com

 

Har ni hittat minst 24 av kontrollpunkterna får ni en chans i utlottningen av priser, hittar ni alla kontrollpunkter får ni två vinstchanser.

 

Vinnarna meddelas personligt och presenteras även på Friluftsfrämjandet Tjörns hemsida: https://www.friluftsframjandet.se/regioner/vast/lokalavdelningar/tjorn/

 

Hjälpa till?

Om du kan tänka dig att hjälpa till med att hålla stugan öppen genom att koka kaffe någon söndag under vintern/våren, så är vi tacksamma. Alla nya och gamla kaffekokare hör av er till: Pia 0730-466679 eller torpet.ff.tjorn@gmail.com

BARNLEDARE och SKRIDSKOLEDARE EFTERLYSES

Vill du eller känner du någon/några som skulle vilja bli ledare för Skogsknytte, Skogsmulle, Strövare, Lufsare, TVM eller Skridsko? Vi ger utbildning och stöd. Intresserad, kontakta Johanna 0703-763454 eller maila torpet.ff.tjorn@gmail. com