Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Kallbadhuset i Ljungskile

Kallbadhuset utgör basen för lokalavdelningens kajakverksamhet. Det är här föreningen har sin kajakflotta och det är här många av våra äventyr tar sin början.

Kallbadhuset ägs av Uddevalla kommun, men hela anläggningen med hus, bryggor, förråd, wc och sophantering förvaltas ock sköts ideellt av föreningens medlemmar.

Kallbadhuset ligger nära Ljungskile centrum varifrån man enkelt promenerar eller cyklar. Det finns också möjlighet att köra bil ända fram för på- och avlastning av kajaker.

Kallbadhuset (även Strandbadet) i Ljungskileviken byggdes på 1930-talet i badorten Lyckorna som hade sin guldålder kring förra sekelskiftet med många prominenta sommargäster som kom för att umgås och friska upp sig med varma och kalla bad.

Än idag är Kallbadhuset i Ljungskile en populär badplats. Familjevänlig med en långgrund strand och möjlighet att hoppa från flytbryggan.

Ibland är det många på bryggdäcket samtidigt med föreningens kajakaktiviteter. Vi hoppas att alla badgäster vill hjälpa oss att bereda plats medan kajaker packas i och ur och spolas rena!

Strandbadet. Källa Bohusläns museumSå här kunde det se ut på Kallis en sommardag 1955. Foto: Bohusläns museum