Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Coronavirus

Folkhälsomyndigheten framhåller att Friluftsfrämjandet har ett mycket viktigt uppdrag, och uppmuntrar oss att fortsätta genomföra friluftsaktiviteter med barn, unga och vuxna (under 70 år). Gå gärna in och läs Friluftsfrämjandets riktlinjer för fortsatt verksamhet med tanke på Corona via nedanstående adress: https://www.friluftsframjandet.se/aktuellt/covid19/ eller via AKTUELLT på Friluftsfrämjandets huvudsida www.friluftsframjandet.se


Årsmöte 2020

Välkomna på årsmöte i Friluftsfrämjandet Lidköping söndag 15/3 kl 16.00 i Studiefrämjandets lokaler på Kinnegatan. Årsmöteshandlingar kommer att finnas under fliken "Föreningen". Efter årsmötet bjuds det på fika och Jonas Alexandersson berättar om sitt paddlingsäventyr i West Papua (nya Guinea)


Fribiljett till Båtmässan 3-5/2

Som medlem i Friluftsfrämjandet får du en fribiljett i kassan på Svenska Mässan mot uppvisande av kupongen som finns på sidan 68 i tidningen Friluftsliv nr 4/2019. Tisdagen den 4 februari från klockan 14.45 medverkar Friluftsfrämjandet i ett scenprogram med focus på kajakpaddling.


Spikenvandring

På Löjrommens dag 10 november kl 10 vandrar vi från Spiken till Läckö slott. Sträckan är mycket lättvandrad genom ett rofyllt och frodigt kulturlandskap. Det finns en mäktig ek att beundra på leden. Tur och retur blir det totalt 5 km. Om deltagarna önskar finns det även möjlighet att inkludera Roparudden i vandringen. En sjönära rundslinga nära Läckö slott genom kuperad terräng, ca 4 km lång. Anmäl dig på hemsidan eller till Kerstin, mobilnr 0702032304.


Låglandsvandring

Nu startar vi upp vandringar i Lidköpingstrakten med Kerstin Gillen i spetsen, här är hennes text till första vandringen på lördag den 12/10:  Väster om Fröfjorden, med start vid Otterstads kyrka, finns en led med mycket historia som är 5 km lång. Fröfjordsleden går genom ett omväxlande kulturlandskap med betade strandängar, ett rikt fågelliv och flera gamla ekar. Längs leden passerar du fler historiska platser såsom hällristningar från bronsåldern, Otterstads gamla kyrkoplats och den ståtliga Otterstads kyrka. Vandringen kommer att gå på skogsvägar och stigar. Det kommer att gå något uppåt vid ett ställe men är i stort sett en lättgången vandring. Dock inte barnvagnsvänligt. Samling för samåkning vid Ågårdsskogens Vårdcentral i Lidköping kl. 9:30. Vandringen börjar kl. 10:00 vid Otterstads kyrka. Ta med kängor och kläder efter väder och matsäck för en fikarast. Anmälan via webbsidan eller till Kerstin, mobilnr 0702032304. Bästa hälsning Kerstin

Visa ytterligare 5 sidor