Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Spikenvandring

På Löjrommens dag 10 november kl 10 vandrar vi från Spiken till Läckö slott. Sträckan är mycket lättvandrad genom ett rofyllt och frodigt kulturlandskap. Det finns en mäktig ek att beundra på leden. Tur och retur blir det totalt 5 km. Om deltagarna önskar finns det även möjlighet att inkludera Roparudden i vandringen. En sjönära rundslinga nära Läckö slott genom kuperad terräng, ca 4 km lång. Anmäl dig på hemsidan eller till Kerstin, mobilnr 0702032304.


Låglandsvandring

Nu startar vi upp vandringar i Lidköpingstrakten med Kerstin Gillen i spetsen, här är hennes text till första vandringen på lördag den 12/10:  Väster om Fröfjorden, med start vid Otterstads kyrka, finns en led med mycket historia som är 5 km lång. Fröfjordsleden går genom ett omväxlande kulturlandskap med betade strandängar, ett rikt fågelliv och flera gamla ekar. Längs leden passerar du fler historiska platser såsom hällristningar från bronsåldern, Otterstads gamla kyrkoplats och den ståtliga Otterstads kyrka. Vandringen kommer att gå på skogsvägar och stigar. Det kommer att gå något uppåt vid ett ställe men är i stort sett en lättgången vandring. Dock inte barnvagnsvänligt. Samling för samåkning vid Ågårdsskogens Vårdcentral i Lidköping kl. 9:30. Vandringen börjar kl. 10:00 vid Otterstads kyrka. Ta med kängor och kläder efter väder och matsäck för en fikarast. Anmälan via webbsidan eller till Kerstin, mobilnr 0702032304. Bästa hälsning Kerstin


Pridepaddling 2019

Friluftsfrämjandet kommer att delta vid Lidköpings Pride 7 september då vi planerar en kajakparad på Lidan. Friluftsliv åt alla det har varit främjandets motto sedan länge. Det känns därför självklart att visa vårt stöd för allas lika värde oavsett könsidentitet eller sexuell läggning genom att delta i Prideparaden. Anmäl deltagande i Äventyrshanteraren på hemsidan.


MTB nystart

Nu ska vi äntligen få igång mtb verksamheten. Vi kommer att ha ett nära samarbete mellan lokalavdelningarna och erbjuda turer i Skaraborg. De flesta turer kommer att vara lätta till medelsvåra, alla ska våga och kunna hänga med. Vi ska försöka ordna minst två turer per månad. Turerna annonseras för anmälan i äventyrshanteraren och i Facebookgruppen MTB Skaraborg. Väl mött Torbjörn och Maggan i Lidköping, Dag i Mariestad och Skövde, Magnus i Falköping


Paddelturer från Snickartorpet 2019

Nu har vi schemalagt paddelsäsongen. Vi fortsätter med de populära prova på paddlingarna från Snickartorpet ett antal onsdagar med start 8 maj. Länk till anmälan finns bland äventyren på förstasidan. De flesta övriga onsdagar har vi turer för dig som är medlem med start 1 maj.

Visa ytterligare 3 sidor