Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Mia tipsar - På promenad genom paradiset

2020-05-24

Att få avsluta dagen genom att insupa naturens krafter, se och lyssna till naturen det ger mig ro. Att i dagsljus njuta av allt det gröna fyller på mina batterier.

Jag tar gärna en annorlunda väg hem från jobbet. En favorit är att hoppa av tåget en hållplats tidigare, vid Stenkullens station, och gå under spåren till vänster mot Hilleforsvägen. Jag följer sedan skyltarna mot Floda & Gotaleden ner över ängen och in i naturreservatet där Säveån brusar och springer fram.  Att sätta sig där på en stubbe eller sten, bara blunda och lyssna till vattnets framfart är en lisa för själen. Min färd till fots fortsätter sedan längs ån på den slingriga leden, upp över trapporna och stigarna, förbi Hillefors Grynkvarn och vidare över kohagen. Här kan jag inte låta bli att sätta mig på de fint sågade bänkarna i kohagen. Sedan fortsätter jag upp på grusvägen som leder bort mot Floda IP, och sedan hemåt mot Berghult.

Leden fortsätter genom naturreservatet ända bort till Floda centrum. Hur du väljer att vandra är upp till dig. Det är oavsett väg en otroligt skön avslutning på arbetsdagen, ett bra sätt att varva ner på och samtidigt få njuta av naturen i närområdet. Ha det så skönt i skogen!

/Mia Tengel Jöborn, sekreterare och ledare för långfärdsskridsko