Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skridsko i vinter

2022-10-23

Vi hoppas på en fin vinter med härliga isar. Här hittar ni lite information om våra planerade vinteräventyr.

Vår skridskoverksamhet består av skridskoskola för de yngre och långfärdsskridskor för de äldre. Denna verksamhet kommer vi naturligtvis att fortsätta med även i vinter.

Lugnevi

Vi har väldigt fina möjligheter till våra skridskoverksamheter på Lugnevi i Ronneby. Det har förkommit en del skriverier i nyheterna om att kommunen inte ville hålla öppet på Lugnevi i vinter. Det verkar nu som att detta förslag inte längre är aktuellt. Arbetet för att lägga is på Lugnevi har nu börjat, och normalt brukar isen vara åkbar i mitten av november.

Långfärdsskridskor

När isen ligger på Lugnevi börjar vi med våra träffar på tisdagskvällarna. Då är det öppet för allmänheten "utan klubba och boll". Vi kommer att ha ledare på plats som kan hjälpa till med tips om både åkteknik och utrustning. Mer information om dessa tillfällen kommer att dyka upp här på hemsidan senare.

När isarna sedan börjar lägga sig kommer vi naturligtvis även att anordna turer på andra håll.

Upptaktsträff

I början av säsongen brukar vi samlas för att planera vinterns äventyr. Se på lite bilder från tidigare åkturer och bli taggade för ännu en säsong på isen. Denna träff hålls på Naturum i Brunnsparken den 16 november, klockan 1830. Mer information går att hitta på Naturums hemsida. Anmälan görs genom mail till naturum.blekinge@lansstyrelsen.se.

Skridskoskola

Friluftsfrämjandet planerar för att köra skridskoskola även denna vinter. Denna riktar sig i första hand till barn i 5-6-årsåldern som vill lära sig att åka, eller de som kan åka litegrann och vill bli bättre. Men även äldre barn är välkomna, det finns plats åt alla på isen.

Vi ser gärna att en vuxen följer med på isen och hjälper sitt barn. Då kan vi som ledare fokusera på att leda gruppen i lekar och olika övningar. Är du intresserad av att hjälpa till lite som ledare, tveka inte att höra av dig, vi behöver alltid bli fler ledare på isen.

Skridskoskolan kommer att hållas på fredagseftermiddagarna, lagom när man har slutat skolan/jobbet och innan fredagsmyset. Mer information kommer här på hemsidan när vi bestämt när vi ska dra igång.

Maila oss

Har du några frågor kring vår verksamhet? Något du inte kan hitta när du letar på vår hemsida? Vill delta i någon aktivitet, men vet inte hur du skall göra? Skicka din fråga till oss via mail, så ska vi hjälpa dig. Skicka mail