Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Årsmöte och föreläsning

2024-02-11

Söndagen den 3 mars bjuder vi in alla medlemmar till årsmöte. Innan mötet bjuds på en föreläsning om ormar.

Ronneby lokalavdelning kallar till årsmöte söndagen den 3 mars klockan 1700 på Lugnevi i Ronneby.

Som traditionen bjuder, så arrangeras en föreläsning i samarbete med Studifrämjandet innan själva årsmötet. Denna föreläsning startar klockan 1545. Förläsningen hålls av Rickard Ljunggren och kommer att handla om ormar och bär titeln Vågar du klappa en orm?.

Med sin föreläsning ger Rickard en grundkunskap om ormar och möjlighet att möta orm under ordnade former. Föreläsningen syftar till att öka kunskapen om ormar samt för att minska ormrädslan som finns hos många människor. Vi får veta mer om vilka skrönor det finns om ormar, ormrädsla, allmänt om ormar, hur man minskar risken för orm på tomten, vad man kan göra om man möter orm i naturen, orm i turistländer och faran som faktiskt finns med gift och ormbett. Därefter pratar vi lite djupare om våra svenska arter som ni även kan se "live" på plats. För er som vill erbjuds det tillfälle att känna på eller klappa en orm. Det blir såklart även tid för frågestund.

Mellan föreläsning och årsmöte bjuds det på fika. Vi ber er därför att anmäla er via denna länk.

Är du intresserad av att engagera dig för ett fortsatt tillgängligt friluftsliv med många roliga aktiviteter i Ronneby? Då kanske du är lämplig för att ta plats i styrelsen för lokalavdelningen. Hör av dig till lokalavdelningen, så förmedlar vi kontakten till valberedningen.

Maila oss

Har du några frågor kring vår verksamhet? Något du inte kan hitta när du letar på vår hemsida? Vill delta i någon aktivitet, men vet inte hur du skall göra? Skicka din fråga till oss via mail, så ska vi hjälpa dig. Skicka mail