Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Program 2021

2020-01-16

Välkomna att deltaga på vår verksamhet, stavgång, mitt-i-veckan-vandring, kajak och barnverksamhet. Förhoppningsvis kommer programmet att utökas med flera aktiviteter!

Friluftslivets år

Någon aktivitet varje månad. Se vår hemsida.

Friluftsfrämjandet Karlshamn program 2021

Verksamheten läggs ut som aktiviteter, mer information om anmälan finns under respektive aktivitet.

Nytorpet

Nytorpet vid vägen mellan Långasjönäs och Södra Hoka är centrum för våra aktiviteter. Det är vackert beläget i Långasjönäs naturreservat. Här finns vår Storstuga för möten och aktivi-teter, kanotförråd mm samt inte minst vår bastu vid Stora Kroksjön.

Öppet hus Nytorpet - 
Vi startar igen den 16 maj 10-14 med tipsrunda, fika, grillning, mm. Nästa Öppet hus blir den 13 juni Dessutom kan du gå en 2,5 km lång tipspromenad och delta i andra aktiviteter med säsongsanknytning. Alla är välkomna!

Bastun -
Bastun har en herr-del och en dam-del med omklädningsrum och duschar och bad i Kroksjön. Det är vedbastu på herrsidan och el-bastu på damsidan. Dessutom är bastun en bra utgångspunkt för löpning på något av motionsspåren. De utgår från spårcentral nära bastun. Bastun får användas mellan 06 och 22 alla dagar. Det råder särskilda restriktioner med avseende på corona-viruset. Bland annat antalet badande, som samtidigt får vistas i bastun, markering för avstånd mm. Riktlinjerna är anslagna på bastudörrarna.

Avgifter för att nyttja bastu och dusch är 20 kr för icke medlemmar, 10 kr för medlemmar och 5 kr för barn under 15 år. Avgiften swishas till 123 187 285 2 eller skickas till bankgiro 481-2673

Stavgång
Varje söndag kl 10 samlas vi vid Nytorpet och går en trevlig motionsrunda. Start 7 mars. För info: Ring Leila Brorsson 076-632 15 99

Kanot och Kajak

Torsdagspaddlingar  maj – sept

Olika platser och ledare varje vecka. Programmet läggs ut på vår hemsida. Det finns kajaker att hyra vid dessa tillfällen. Till dessa har nya deltagare förtur.

Kanotuthyrning.
Det finns 8 kanadensare och 3 kajaker för uthyrning till våra medlemmar. Uthyrningsperioden är mellan 1 maj och 15 oktober. I kanadensarhyran ingår kanot, paddlar, flytväst och kanotvagn. I kajakhyran ingår kajak, paddel, flytväst och kapell. Kanotsläp finns för uthyrning för transport av kanoter.

  • Kanadensar- och kajakhyra är 100 kr/dag
  • Kanotsläp 100 kr/dag
  • Betalning via swish till 123 187 285 2 eller bankgiro 481-2673. Ange kanothyra vid betalning.
  • Medlemmar legitimerar sig med Frilufts­främjandets medlemskort för innevarande år. Medlemspriset gäller personligt nyttjande och inom familjen, dock högst två kanoter per medlemskort.
  • Den hyrda utrustningen skall återlämnas väl rengjord och i gott skick. Vid skadad eller förlorad utrustning är kunden ersättnings-ansvarig.
  • All paddling sker på egen risk och tänk på att det kan vara kallt i vattnet på våren och hösten.
  • Vi tar för givet att allemansrätten respekteras.

Under semesterperioden kan dessa ersättas av någon annan funktionär, vilket anges på vår hemsida.

Sugen på att paddla eller hyra kanot? Kontakta:

Kenneth Sernevi (endast på SMS) 072-722 32 30

Åke Olsson, 070-511 85 48

Mitt-i-veckan-vandringar onsdagar
Vi fortsätter med våra vandringar och under våren har vi tänkt följande dagar, oftast onsdagar, för daglediga. Vi går ca 1 mil i vacker natur på olika ställen i Blekinge och nordöstra Skåne.

I vår har vi två grupper. Grupp 1 under ledning av Gun-Britt Borg och Birgitta Lindskog och grupp 2 under ledning av Brigitte Thierfelder. 

För daglediga. Vi går ca 1 mil i vacker natur på olika ställen i Blekinge och nordöstra Skåne. Vill du vara med så kontakta Gun-Britt, Brigitte eller Birgitta.

Grupp 1                              Grupp 2

3 februari                            10 februari  

3 mars                                 10 mars STRUKNA PGA COVID

31 mars                               7 april

28 april                                5 maj

26 maj                                 2 juni

16 juni                                 16 juni

Är du intresserad av att vara med oss? Kontakta gärna Birgitta Lindskog tel 070-657 20 03, mail birgitta.lindskog@telia.com eller Gun- Britt Borg tel 070-251 79 48 mail gunbritt.borg@telia.com för mer och dagsaktuell info.

Cykling
Cykling 23 maj i Göingebygden.

Vi cyklar ca 5 mil runt Oppmannasjön. Föranmälan senast 20 maj till Eva Petersson 070- 323 46 11 eller 0454-311 76. Vi kan ordna transport av cyklarna till starten i Arkelstorp på Friluftsfrämjandets släp. Vi håller lugnt tempo så räkna med heldag. Även elcyklar välkomna.

 

Barnverksamhet

- Skogsknopp och skogsknytte för barn  födda 2017-2018 tillsammans med en vuxen. Ledare Carolina Spogardh och Cecilia Nilsson.

- Skogsknytte för barn födda 2016-2017 tillsammans med en vuxen. Ledare Åsa Beijer och Emilia Leide.

- Skogsmulle för barn födda 2014-2015. Ledare Mikaela H Andersson och Richard Eliassson. 

- Strövarna för barn födda 2012-2013. Ledare Sara Ingves och Niklas Leide. 

- Lufsarna för barn födda 2010-2011. Ledare Carin Gagner och Hanna Larsson. 

Lufsarna har terminsstart i mars, övriga grupper oklar start pga rådande pandemiläge, håll utkik på hemsidan under "hitta aktivitet", där sker även anmälan.

Anmäl er på förstasidan. Om ni har frågor kontakta oss på karlshamn@friluftsframjandet.se och märk i ämnet: Barnverksamhet.

Skridskor

Så fort det finns is, annonserar vi våra turer via Långfärdsskrinnarna i Sydöst (LSS) på https://lss.skridsko.net/

Vi anordnar turer på sjöar och havsfjärdar med olika svårighetsgrad.

Dessutom kan vi låna ut skridskor och viss säkerhetsutrustning. Mer information via Lars Petersson.

Ronneby konstfrysta bandybana
Här tränar och motionerar Friluftsfrämjandets långfärdsskrinnare på tisdagskvällar mellan 19:00-20:30, då det är allmänhetens åkning utan klubba. Vi har instruktörer på plats som informerar om långfärdsskridskor Kom ihåg hjälm. Den är obligatorisk på isarenan.

Övrigt

I Ur och Skur Åkergrodan, Prästslätten, är en förskola som drivs med målet att barn skall få möjlighet till rörelse och gemenskap på ett lustfyllt sätt i naturen. Den baseras på skolverkets läroplan och med Frilufts-främjandets inriktning. Dit söker du via kommunens vanliga förskoleförmedling.

Program våren 2021