Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Program våren 2022

2022-02-08

Välkomna att deltaga i vår verksamhet, tipspromenader/Öppethus, stavgång, mitt-i-veckan-vandring, kajak, barnverksamhet och långfärdsskridskor mer hittar du nedan.

Friluftslivets år

Någon aktivitet varje månad. Se vår hemsida.

Friluftsfrämjandet Karlshamn program hösten 2021

Verksamheten läggs ut som aktiviteter, mer information om anmälan finns under respektive aktivitet.

Nytorpet

Nytorpet vid vägen mellan Långasjönäs och Södra Hoka är centrum för våra aktiviteter. Det är vackert beläget i Långasjönäs naturreservat. Här finns vår Storstuga för möten och aktivi-teter, kanotförråd mm samt inte minst vår bastu vid Stora Kroksjön.

Öppet hus Nytorpet - 
Vi startar igen den 27 februari 10-14 med tipsrunda, fika mm. Nästa Öppet hus blir den 27 mars, så den 24 april och sedan avslutar vi den 29 maj. Alla välkomna.

Bastun -
Bastun har en herr-del och en dam-del med omklädningsrum och duschar och bad i Kroksjön. Det är vedbastu på herrsidan och el-bastu på damsidan. Dessutom är bastun en bra utgångspunkt för löpning på något av motionsspåren. De utgår från spårcentral nära bastun. Bastun får användas mellan 06 och 22 alla dagar. Det råder särskilda restriktioner med avseende på corona-viruset. Bland annat antalet badande, som samtidigt får vistas i bastun, markering för avstånd mm. Riktlinjerna är anslagna på bastudörrarna.

Avgifter för att nyttja bastu och dusch är 30 kr för icke medlemmar, 20 kr för medlemmar och 10 kr för barn under 15 år. Avgiften swishas till 123 187 285 2 eller skickas till bankgiro 481-2673

Stavgång
Varje söndag kl 10 samlas vi vid Nytorpet och går en trevlig motionsrunda. Start 6 mars. För info: Ring Leila Brorsson 0766 321599

Kanot och Kajak

Torsdagspaddlingar  maj – sept

Olika platser och ledare varje vecka. Programmet läggs ut på vår hemsida. Det finns kajaker att hyra vid dessa tillfällen. Till dessa har nya deltagare förtur.

Kanotuthyrning.
Det finns 8 kanadensare och 3 kajaker för uthyrning till våra medlemmar. Uthyrningsperioden är mellan 1 maj och 15 oktober. I kanadensarhyran ingår kanot, paddlar, flytväst och kanotvagn. I kajakhyran ingår kajak, paddel, flytväst och kapell. Kanotsläp finns för uthyrning för transport av kanoter.

  • Kanadensar- och kajakhyra är 100 kr/dag
  • Kanotsläp 100 kr/dag
  • Betalning via swish till 123 187 285 2 eller bankgiro 481-2673. Ange kanothyra vid betalning.
  • Medlemmar legitimerar sig med Frilufts­främjandets medlemskort för innevarande år. Medlemspriset gäller personligt nyttjande och inom familjen, dock högst två kanoter per medlemskort.
  • Den hyrda utrustningen skall återlämnas väl rengjord och i gott skick. Vid skadad eller förlorad utrustning är kunden ersättnings-ansvarig.
  • All paddling sker på egen risk och tänk på att det kan vara kallt i vattnet på våren och hösten.
  • Vi tar för givet att allemansrätten respekteras.

Under semesterperioden kan dessa ersättas av någon annan funktionär, vilket anges på vår hemsida.

Sugen på att paddla eller hyra kanot? Kontakta:

Kenneth Sernevi (endast på SMS) 072-722 32 30

Åke Olsson, 070-511 85 48

Mitt-i-veckan-vandringar onsdagar
Vi fortsätter med våra vandringar och under våren har vi tänkt följande dagar, oftast onsdagar, för daglediga. Vi går ca 1 mil i vacker natur på olika ställen i Blekinge och nordöstra Skåne.

I vår har vi två grupper. Grupp 1 under ledning av Gun-Britt Borg och Birgitta Lindskog och grupp 2 under ledning av Brigitte Thierfelder och Eva Hofflander (0709 410602). 

För daglediga. Vi går ca 1 mil i vacker natur på olika ställen i Blekinge och nordöstra Skåne. Vill du vara med så kontakta Gun-Britt, Brigitte eller Birgitta.

Grupp 1                              Grupp 2

2 februari                            2 februari

9 mars                                 16 mars

6 april                                  13 april

27 april                                4  maj

18 maj                                 25 maj

15 juni                                 22 juni

Är du intresserad av att vara med oss? Kontakta gärna Birgitta Lindskog tel 070-657 20 03, mail birgitta.lindskog@telia.com eller Gun- Britt Borg tel 070-251 79 48 mail gunbritt.borg@telia.com för mer och dagsaktuell info.

Cykelutfärd Kristihimmelsfärdsdagen

Den 26 maj planerar vi en cykelutfärd, preliminärt på Listerlandet. Mer information i maj och via Eva Petersson 0703 234611. 

Årsmöte 20/3 kl 18 Nytorpet

Sedvanliga förhandlingar, förtäring och sedan ett intressant föredrag/bildvisning med Frilufts-anknytning. Men skulle Corona sätta hinder i vägen för det fysiska mötet kommer vi i god tid ut med inbjudan till digitalt möte.

Barnverksamhet

- Öppna skogsgläntan är vår verksamhet för de allra minsta (0-2 år), som vänder sig till hemmavarande vuxna på dagtid. Även syskon över 2 år är välkomna. Ledare Mikaela H Andersson.

- Skogsknopp och skogsknytte för barn  födda 2017-2018 tillsammans med en vuxen. Ledare Carolina Spogardh och Cecilia Nilsson.

- Skogsknytte för barn födda 2016-2017 tillsammans med en vuxen. Ledare Åsa Beijer och Emilia Leide.

- Skogsmulle för barn födda 2014-2015. Ledare Sofie Larsson och Kristina Andersson. 

- Strövarna för barn födda 2012-2013. Ledare Niklas Leide. 

- Lufsarna för barn födda 2010-2011. Ledare Carin Gagner och Hanna Larsson. 

Anmäl er på förstasidan. Om ni har frågor kontakta oss på karlshamn@friluftsframjandet.se och märk i ämnet: Barnverksamhet.

Skridskor

Så fort det finns is, annonserar vi våra turer via Långfärdsskrinnarna i Sydöst (LSS) på https://lss.skridsko.net/

Vi anordnar turer på sjöar och havsfjärdar med olika svårighetsgrad. Dessutom kan vi låna ut skridskor och viss säkerhetsutrustning. Mer information via Lars Petersson.
Det blir också nybörjarkurs i början av säsongen.

Ronneby konstfrysta bandybana
Här tränar och motionerar Friluftsfrämjandets långfärdsskrinnare på tisdagskvällar mellan 19:00-20:30, då det är allmänhetens åkning utan klubba. Vi har instruktörer på plats som informerar om långfärdsskridskor Kom ihåg hjälm. Den är obligatorisk på isarenan.

Övrigt

I Ur och Skur Åkergrodan, Prästslätten, är en förskola som drivs med målet att barn skall få möjlighet till rörelse och gemenskap på ett lustfyllt sätt i naturen. Den baseras på skolverkets läroplan och med Frilufts-främjandets inriktning. Dit söker du via kommunens vanliga förskoleförmedling.