Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Program 2020

2020-01-16

Välkomna att deltaga på vår verksamhet, stavgång, mitt-i-veckan-vandring, kajak och barnverksamhet. Förhoppningsvis kommer programmet att utökas med flera aktiviteter!

Friluftsfrämjandet Karlshamn program 2020

Verksamheten läggs ut som aktiviteter, mer information om anmälan finns under respektive aktivitet.

Nytorpet

Nytorpet vid vägen mellan Långasjönäs och Södra Hoka är centrum för våra aktiviteter. Det är vackert beläget i Långasjönäs naturreservat. Här finns vår Storstuga för möten och aktivi-teter, kanotförråd mm samt inte minst vår bastu vid Stora Kroksjön.

Öppet hus Nytorpet - INSTÄLLT TILLS VIDARE
Vi har  öppet hus i Nytorpet 10-14 med fika och grillning. Dessutom kan du gå en 2,5 km lång tipspromenad och delta i andra aktiviteter med säsongsanknytning. Alla är välkomna!

Bastun -
Bastun har en herr-del och en dam-del med omklädningsrum och duschar och bad i Kroksjön. Det är vedbastu på herrsidan och el-bastu på damsidan. Dessutom är bastun en bra utgångspunkt för löpning på något av motionsspåren. De utgår från spårcentral nära bastun. Bastun får användas mellan 06 och 22 alla dagar.

Avgifter för att nyttja bastu och dusch är 20 kr för icke medlemmar, 10 kr för medlemmar och 5 kr för barn under 15 år. Avgiften swishas till 123 187 285 2 eller skickas till bankgiro 481-2673

Stavgång
Varje söndag kl 10 samlas vi vid Nytorpet och går en trevlig motionsrunda. Start 6 september. För info: Ring Leila Brorsson 076-632 15 99

Kanot och Kajak

Avslutat för säsongen men vi ser fram emot nya turer till våren!

Kanotuthyrning.
Det finns 8 kanadensare och 3 kajaker för uthyrning till våra medlemmar. Uthyrningsperioden är mellan 1 maj och 15 oktober. I kanadensarhyran ingår kanot, paddlar, flytväst och kanotvagn. I kajakhyran ingår kajak, paddel, flytväst och kapell. Kanotsläp finns för uthyrning för transport av kanoter.

  • Kanadensar- och kajakhyra är 100 kr/dag
  • Kanotsläp 100 kr/dag
  • Betalning via swish till 123 187 285 2 eller bankgiro 481-2673. Ange kanothyra vid betalning.
  • Medlemmar legitimerar sig med Frilufts­främjandets medlemskort för innevarande år. Medlemspriset gäller personligt nyttjande och inom familjen, dock högst två kanoter per medlemskort.
  • Den hyrda utrustningen skall återlämnas väl rengjord och i gott skick. Vid skadad eller förlorad utrustning är kunden ersättnings-ansvarig.
  • All paddling sker på egen risk och tänk på att det kan vara kallt i vattnet på våren och hösten.
  • Vi tar för givet att allemansrätten respekteras.

Under semesterperioden kan dessa ersättas av någon annan funktionär, vilket anges på vår hemsida.

Sugen på att paddla eller hyra kanot? Kontakta:

Kenneth Sernevi 072-722 32 30

Åke Olsson, 0705-11 85 48

Mitt-i-veckan-vandringar 2020
Vi fortsätter med våra vandringar och under våren har vi tänkt följande dagar, oftast onsdagar, för daglediga. Vi går ca 1 mil i vacker natur på olika ställen i Blekinge och nordöstra Skåne.

Är du intresserad av att vara med oss? Kontakta gärna Birgitta Lindskog tel 070-657 20 03, mail birgitta.lindskog@telia.com eller Gun- Britt Borg tel 070-251 79 48 mail gunbritt.borg@telia.com för mer och dagsaktuell info.

Cykling
Avslutat för säsongen men vi ser fram emot nya turer till våren!

Barnverksamhet

- Skogsknopp och skogsknytte för barn födda 2017-2018 tillsammans med en vuxen. Ledare Carolina Spogardh och Cecilia Nilsson.

- Skogsknytte för barn födda 2016-2017 tillsammans med en vuxen. Ledare Åsa Beijer och Emilia Leide.

- Skogsmulle för barn födda 2014-2015. Ledare Mikaela H Andersson och Richard Eliassson.

- Strövarna vildmarksäventyr för barn 7-10 år. En grupp födda 2012-2013 med ledare Sara Ingves och Niklas Leide. En grupp födda 2010-2011 ledare Carin Gagner och Hanna Larsson

Anmäl er på förstasidan. Om ni har frågor kontakta oss på karlshamn@friluftsframjandet.se och märk i ämnet: Barnverksamhet.

Skridskor

Så fort det finns is, annonserar vi våra turer via Långfärdsskrinnarna i Sydöst (LSS) på https://lss.skridsko.net/

Vi anordnar turer på sjöar och havsfjärdar med olika svårighetsgrad.

Dessutom kan vi låna ut skridskor och viss säkerhetsutrustning. Mer information via Lars Petersson.

Ronneby konstfrysta bandybana
Här tränar och motionerar Friluftsfrämjandets långfärdsskrinnare på tisdagskvällar mellan 19:00-20:30, då det är allmänhetens åkning utan klubba. Vi har instruktörer på plats som informerar om långfärdsskridskor Kom ihåg hjälm. Den är obligatorisk på isarenan.

Övrigt

I Ur och Skur Åkergrodan, Prästslätten, är en förskola som drivs med målet att barn skall få möjlighet till rörelse och gemenskap på ett lustfyllt sätt i naturen. Den baseras på skolverkets läroplan och med Frilufts-främjandets inriktning. Dit söker du via kommunens vanliga förskoleförmedling.

Program hösten 2020