Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Björkerödslingan på Kullaberg

2021-09-05

Björkerödslingan är en 800 meter lång tillgänglighetsanpassad slinga så här kan man ta sig fram med rullstol, rullator och barnvagn. Den passar även er som vill gå på ett fastare underlag. Slingan är skyltad och utgår från Björkeröds stora parkering. Här finns parkering och toalett för personer med funktionsnedsättning. Längs med stigen finns det QR-koder att scanna.

Nu kan du ta del av Skogsmulles sagostig utefter Björkerödsslingan. Sagostigen utgår från boken Skogsmulle och den röda fjädern. Spåret består av 8 skyltar med QR-koder som läses av med mobiltelefon. När skylten skannas kommer du till en sida som den här och då scannar du QR-koderna så spelas en film med Skogsmulle upp i telefonen. På 5 skyltar kommer du till 2 QR-koder och på den 6:e och sist askylten utefter slingan får du upp 3 QR-koder. Det är totalt 13 QR-koder som spelar upp boken.

Stigen har skapats i ett samarbete mellan vår lokalavdelning, Willut och Länsstyrelsen. Den invigdes söndagen den 3 oktober 2021 och Skogsmulle, Friluftsfrämjandet, Länsstyrelsen och Höganäs kommun bjöd in allmänheten till invigningen. 

SVT gjorde ett fint reportage om stigen när förskolan Glada Laxe från Nyhamsläge provgick den med en barngrupp.

HD skrev en artikel om invigningen.

Vägbeskrivning:
Kör väg 111 mot Mölle. Strax efter att du passerat campingen vid Möllehässle, tar du till höger vid en skylt märkt ”Kullabergs strövområde”. Vid vägens slut finns en stor parkeringsplats. GPS-koordinater: 56.280975, 12.520784

Kullaberg är ett naturreservat och här gäller särskilda reservatsregler som ibland skiljer sig från allemansrätten.

Läs gärna mer om tillgänglighetsanpassningar på naturum Kullaberg.

Här kan du läsa mer om tillgängligheten till olika platser i Höganäs kommun och vilken service som finns för att underlätta besöken.

 

Skogsmulle vid Björkerödslingan

Skogsmulles bok