Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Björkerödsslingan på Kullaberg

2021-09-05

Björkerödsstigen är en 800 meter lång tillgänglighetsanpassad slinga så här kan man ta sig fram med rullstol, rullator och barnvagn. Den passar även er som vill gå på ett fastare underlag. Stigen är skyltad och utgår från Björkeröds stora parkering. Här finns parkering och toalett för personer med funktionsnedsättning. Längs med stigen finns det QR-koder att scanna.

Lär dig mer om allemansrätten och naturen genom att scanna QR-koderna på 6 stolpar längs med Björkerödsslingan. Tänk på att då Kullaberg är ett naturreservat så finns det även reservatsregler för att skydda den fina och värdefulla naturen lite extra. 

Stigen har skapats i ett samarbete mellan vår lokalavdelning, Willut och Länsstyrelsen. Den invigdes söndagen den 3 oktober 2021 och Skogsmulle, Friluftsfrämjandet, Länsstyrelsen och Höganäs kommun bjöd in allmänheten till invigningen. 

SVT gjorde ett fint reportage om stigen när förskolan Glada Laxe från Nyhamsläge provgick den med en barngrupp.

HD skrev en artikel om invigningen.

Vägbeskrivning:
Kör väg 111 mot Mölle. Strax efter att du passerat campingen vid Möllehässle, tar du till höger vid en skylt märkt ”Kullabergs strövområde”. Vid vägens slut finns en stor parkeringsplats. GPS-koordinater: 56.280975, 12.520784

Kullaberg är ett naturreservat och här gäller särskilda reservatsregler som ibland skiljer sig från allemansrätten.

Läs gärna mer om tillgänglighetsanpassningar på naturum Kullaberg.

Här kan du läsa mer om tillgängligheten till olika platser i Höganäs kommun och vilken service som finns för att underlätta besöken.

 

Skogsmulle Björkeröds stigen.jpg