Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Ombergsliden

Vadstena Lokalavdelnings egen Mountain Lodge och skidanläggning

Ombergslidens Mountain Lodge och skidanläggning på Omberg består av en charmig timmerstuga och två skidbackar. Den byggdes av föreningen på 40-talet och har förvaltats av den samme sedan dess.
Under vintern, från december till mars håller skidbacken öppen i mån av snötillgång. Timmerstugan används då som värmestuga och café.
Övrig tid på året hyr vi ut stugan till grupper, fester och konferenser. Den har en samlingslokal som tar 40-99 pers beroende på hur tajt man vill sitta, samt ett nyrenoverat kök. Källaren totalrenoverades 2015 och här finns två 6-bäddsrum, ett dubbelrum samt dusch och toalett. Totalt finns 16 bäddplatser i stugan, men många väljer också att övernatta på liggunderlag i storstugan.

Från den stora altanen har man milsvid utsikt över slätten och Tåkern.

Önskar man hyra stugan kontakta Erik Enell 076-308 32 42, erik.enell@friluftsframjandet.se

Många av våra aktiviteter utgår från Ombergsliden.

Ca 150 personer är engagerde ideellt på Ombergsliden under året, men snöläggning, lift, café, schemaläggning etc. Vi är beroende av de ideella krafterna och bidragen från våra partners. Vill du också hjälpa till på något sätt - alla kompetenser är viktiga för oss - välkommen att höra av dig!