Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Sommarjakten Kinda

Sommarjakten är en GPS-assisterad skattjakt som arrangeras av Friluftsfrämjandet Kinda under juni, juli och augusti 2020. Skattjakten går ut på att hämta den ledtråd som är åtkomlig på sex platser i kommunen och dess närområde. Ni bestämmer själv när ni vill besöka platserna och om ni vill besöka dem alla eller bara några få. Lyckas ni hämta alla ledtrådar, får ni reda på var och när skatten kan lösas ut.

Sommarjakten finns i två varianter, Friluftsfrämjandet Sommarjakten - Lätt och Friluftsfrämjandet Sommarjakten - Äventyr. Båda har sex olika platser där ni hittar ledtrådar i form av en plats, ett datum och tid samt ett lösenord.  

Sommarjakten Lätt är platser som är relativt lätta att ta sig till med stigar eller vägar. Sommarjakten Äventyr är mer utmanande och för er bortanför de typiska allfartsvägarna. Det enklare spåret innehåller smultronställen i vårt närområde och väl på plats kommer ni att bjudas på en fin naturupplevelse. Det utmanande spåret bjuder utöver naturupplevelsen också på kindahistorier med berättelser om rövare, ofredstider och drakar. Så vad väntar ni på? Bege er till torget i Rimforsa och surfa in på play.gpsquiz.com och säkerställ att telefonen får använda GPS. Där hittar ni starten på skattjakten!

Instruktion:
I äventyret används en sida på internet som heter GPS-quiz. GPS-Quiz fanns tidigare som app men finns sedan i juni endast i webbversion. För att delta gör du på följande sätt:

1. Bege er till torget i Rimforsa och öppna sidan play.gpsquiz.com i en webbläsare på telefonen. Se till att webbläsaren får använda er GPS på telefonen. Ni måste vara på torget för att kunna starta sommarjakten. Platserna är spridda i kommunen och ni kommer inte kunna besöka alla på samma dag. Man kan med fördel starta tipspromenaden en dag och sedan fortsätta den en annan dag. 

2. På sidan visas två tipspromenader, Friluftsfrämjandet sommarjakten - Lätt och Friluftsfrämjandet sommarjakten - Äventyr. Välj den ni vill köra. Givetvis kan ni starta båda. 

3. Ni får nu se var de platser ni ska besöka finns. När ni kommer till en av dessa platser, kommer en fråga att bli tillgänglig. Denna innehåller ledtråd och om ni kör äventyrsversionen så får ni också en länk till en sida med mer info om platsen ni är på. 

4. Besök platserna. Ta gärna med er matsäck, badkläder och annat som ni vill ha med er på utflykt.Tar ni er till samtliga platser så får ni tid och plats samt ett nyckelord som behövs för att kunna lösa ut skatten. 

Äventyret är öppet för alla men kräver en telefon med en webbläsare. Frivillig startavgift via swish till 1231099860 hjälper oss arrangera liknande äventyr igen. Vill man hämta ut sin skatt kostar det 50 kronor.

#ettäventyrextra